Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Proč Bůh dopouští zlo? hladomor přírodní katastrofy války umírání nevinných dětí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Proč Bůh dopouští zlo? hladomor přírodní katastrofy války umírání nevinných dětí."— Transkript prezentace:

1 Proč Bůh dopouští zlo? hladomor přírodní katastrofy války umírání nevinných dětí

2 Někteří to prostě neví. ??? Jiní to možná vědí moc dobře. !!! Ok, pojďme o tom mluvit! ;-)

3 Adam dostává zemi na panování. (Gen. 1, 26) I řekl Bůh: „Učiňme člověka, aby byl naším obrazem podle naší podoby. Ať lidé panují nad mořskými rybami a nad nebeským ptactvem, nad zvířaty a nad celou zemí i nad každým plazem plazícím se po zemi.“ Proč? Bůh nechtěl dělat vše. On v nás vložil důvěru.

4

5 Člověku je dána svobodná vůle. Proč? Bůh stojí o partnerský vztah, ukazuje nám svou lásku.

6 A jak to všechno použil člověk? K vlastnímu prospěchu K vlastnímu prospěchu Nepochopil vztah s Bohem Nepochopil vztah s Bohem

7 Dcera jednoho prominentního Američana byla interwievována v pořadu “Early Show” a moderátorka se jí zeptala: “Jak mohl Bůh něco takového dopustit?” (vztaženo na útoky z 11. září)

8 „Věřím,že Bůh je z toho co nejhlouběji smutný, právě tak, jako my; ale již mnoho let říkáme Bohu, že má zmizet z našich škol, z naší vlády a z našeho života. Anna Grahamová dala na výsost hlubokou a rozvážnou odpověď. Řekla:

9 A protože je džentlmenem, domnívám se, že se tiše stáhl. Jak můžeme od Boha očekávat, že nám dá své požehnání a poskytne svou ochranu, když po něm žádáme, aby nás nechal samostatné?“

10 Dr. Benjamin Spock řekl, že bychom našim dětem neměli naplácat, když se chovají špatně, protože by se jejich malé osobnosti deformovaly a mohli bychom uškodit jejich sebeúctě (syn Dr. Spocka spáchal sebevraždu). Řekli jsme, že expert přece musí vědět, o čem mluví. A řekli jsme ANO.

11 Potom mínil někdo jiný, že učitelé a ředitelé nemají naše děti raději ukázňovat, když se chovají špatně. Školní administrátoři řekli, že se učitelský sbor nesmí dotýkat žáků, když se špatně chovají, Neboť nechceme žádnou špatnou reklamu, a nechceme také být obžalováni! (Je obrovský rozdíl mezi ukázňováním, dotýkáním se, bitím, plácnutím, snižováním, kopancem atd. !) A my jsme řekli ANO.

12 Potom řekl jeden z našich nejvyšších volitelných orgánů, že přece není důležité, co děláme v soukromí, pokud vykonáváme řádně své zaměstnání. Potom řekl jeden z našich nejvyšších volitelných orgánů, že přece není důležité, co děláme v soukromí, pokud vykonáváme řádně své zaměstnání. A s tím srozuměni jsme řekli, že je nám přece jedno, co kdokoli, prezidenta nevyjímaje, v soukromí dělá, pokud mám zaměstnání a hospodářství dobře funguje. A my jsme řekli ANO.

13 Potom někdo řekl: Vytiskněme časopisy s fotografiemi nahých žen a nazvěme to zdravým realistickým uznáním krásy ženského těla. A my jsme řekli ANO.

14 a pak někdo toto uznání posunul o další krok a zveřejnil fotografie nahých dětí, a pak je dal na internet. A my jsme řekli ANO, Přece mají právo na svobodné mínění.

15 Potom přišel zábavní průmysl a řekl: udělejme TV show a filmy, které zobrazují vulgárnosti, násilí a nepovolený sex; vulgárnosti, násilí a nepovolený sex; Složme hudbu, která osměluje k násilí, k drogám, vraždám a sebevraždám a ďábelským věcem. A my jsme řekli, že je to přece jen zábava, nemá to žádné škodlivé následky, mimoto to nikdo tak jako tak nebere vážně, takže klidně pokračujme. A my jsme řekli ANO.

16 A nyní se ptáme, proč naše děti nemají žádné svědomí, proč nedokážou rozlišovat mezi tím, co je správné a špatné, a proč je jim jedno, když zabíjejí cizince, své kamarády i sebe.

17 Snad na to přijdeme, když o tom budeme dlouho a intenzivně přemýšlet!

18 Myslím, že to je následek toho, že „SKLÍZÍME, CO JSME ZASELI.“

19 Zvláštní, jak jednoduše vyřadili lidé Boha ze svého života a potom se diví, proč se svět řítí do pekel. Zvláštní, jak naivně věříme tomu, Zvláštní, jak naivně věříme tomu, co se píše v novinách, ale pochybujeme, co nám říká Bible.

20 Bůh zařídil vše tak, že člověk mohl žít za ideálních podmínek. Svobodným rozhodnutím vykročil člověk po svých cestách, které vedly od Boha. Kdo odchází od Boha, dostává se do těžkostí. Mnoho lidí je nakloněno tomu, aby vinu podsouvali Bohu. Přitom je to člověk, kdo si to způsobil.

21 Jaké jsou důsledky? Bible říká: „Všichni zhřešili a jsou daleko od Boží slávy; jsou ospravedlňováni zadarmo jeho milostí vykoupením v Kristu Ježíši.“ Řím 3, 21 Řím 3, 21 „Mzdou hříchu je smrt, ale darem Boží milosti je život věčný v Kristu Ježíši.“ Řím 6, 23

22 Příští téma: HOMOSEXUALITA 10. října od 18.00


Stáhnout ppt "Proč Bůh dopouští zlo? hladomor přírodní katastrofy války umírání nevinných dětí."

Podobné prezentace


Reklamy Google