Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Doufám, že tě to uchvátí právě tak, jako to uchvátilo mne! Aktuální čas: 23:06 hod.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Doufám, že tě to uchvátí právě tak, jako to uchvátilo mne! Aktuální čas: 23:06 hod."— Transkript prezentace:

1

2 Doufám, že tě to uchvátí právě tak, jako to uchvátilo mne! Aktuální čas: 23:06 hod.

3 Oproti mnoha vtipům a výstřednostem, které se houfně rozesílají, Oproti mnoha vtipům a výstřednostem, které se houfně rozesílají, je tento mail trošku jiný: Má tě donutit k přemýšlení.

4 Dcera jednoho prominentního Američana byla interwievována v pořadu “Early Show” a moderátorka se jí zeptala: “Jak mohl Bůh něco takového dopustit?” (vztaženo na útoky z 11. září)

5 Anna Grahamová dala na výsost hlubokou a rozvážnou odpověď. Řekla:

6 „Věřím,že Bůh je z toho co nejhlouběji smutný, právě tak, jako my; ale již mnoho let říkáme Bohu, že má zmizet z našich škol, z naší vlády a z našeho života.

7 A protože je džentlmenem, domnívám se, že se tiše stáhl. Jak můžeme od Boha očekávat, že nám dá své požehnání a poskytne svou ochranu, když po něm žádáme, aby nás nechal samostatné?“

8 Ve světle nejnovějších událostí – útoků, střelby ve školách atd. – se domnívám, že to začalo, když Madeleine Murray O’Hare (byla zavražděna, nalezli ji nedávno) podala žalobu u soudu, protože nechtěla, aby se v našich školách modlilo... … A my jsme řekli ANO.

9 Potom někdo jiný řekl, že by se ve školách raději neměla číst Bible. (Bible říká: nezabiješ, nepokradeš, miluj svého bližního, jako sama sebe …) … A my jsme řekli ANO.

10 Pak řekl Dr. Benjamin Spock, že bychom našim dětem neměli naplácat, když se chovají špatně, protože by se jejich malé osobnosti deformovaly a mohli bychom uškodit jejich sebeúctě (syn Dr. Spocka spáchal sebevraždu). Řekli jsme, že expert přece musí vědět, o čem mluví. A řekli jsme ANO.

11 Potom mínil někdo jiný, že učitelé a ředitelé nemají naše děti raději ukázňovat, když se chovají špatně. Školní administrátoři řekli, že se učitelský sbor nesmí dotýkat žáků, když se špatně chovají, Neboť nechceme žádnou špatnou reklamu, a nechceme také být obžalováni! (Je obrovský rozdíl mezi ukázňováním, dotýkáním se, bitím, plácnutím, snižováním, kopancem atd. !) A my jsme řekli ANO.

12 Pak někdo řekl: Povolme našim dcerám potraty, když je chtějí, a nemusí to ani říkat svým rodičům. A my jsme řekli ANO.

13 Pak řekl jeden moudrý člen školního direktoria: Protože hoši jsou hoši a budou to dělat stejně, dejme našim synkům tolik kondomů, kolik chtějí, aby mohli mít tolik potěšení, kolik chtějí, a rodičům není nutné říkat, že je dostali ve škole. A my jsme řekli ANO.

14 Potom řekl jeden z našich nejvyšších volitelných orgánů, že přece není důležité, co děláme v soukromí, pokud vykonáváme řádně své zaměstnání. Potom řekl jeden z našich nejvyšších volitelných orgánů, že přece není důležité, co děláme v soukromí, pokud vykonáváme řádně své zaměstnání. A s tím srozuměni jsme řekli, že je nám přece jedno, co kdokoli, prezidenta nevyjímaje, v soukromí dělá, pokud mám zaměstnání a hospodářství dobře funguje. A my jsme řekli ANO.

15 Potom někdo řekl: Vytiskněme časopisy s fotografiemi nahých žen a nazvěme to zdravým realistickým uznáním krásy ženského těla. A my jsme řekli ANO.

16 a pak někdo toto uznání posunul o další krok a zveřejnil fotografie nahých dětí, a pak je dal na internet. A my jsme řekli ANO, Přece mají právo na svobodné mínění.

17 Potom přišel zábavní průmysl a řekl: udělejme TV show a filmy, které zobrazují vulgárnosti, násilí a nepovolený sex; vulgárnosti, násilí a nepovolený sex; Složme hudbu, která osměluje k násilí, k drogám, vraždám a sebevraždám a ďábelským věcem. A my jsme řekli, že je to přece jen zábava, nemá to žádné škodlivé následky, mimoto to nikdo tak jako tak nebere vážně, takže klidně pokračujme. A my jsme řekli ANO.

18 A nyní se ptáme, proč naše děti nemají žádné svědomí, proč nedokážou rozlišovat mezi tím, co je správné a špatné, a proč je jim jedno, když zabíjejí cizince, své kamarády i sebe.

19 Snad na to přijdeme, když o tom budeme dlouho a intenzivně přemýšlet!

20 Myslím, že to je následek toho, že „SKLÍZÍME, CO JSME ZASELI.“

21 Zvláštní, jak jednoduše vyřadili lidé Boha ze svého života a potom se diví, proč se svět řítí do pekel. Zvláštní, jak naivně věříme tomu, Zvláštní, jak naivně věříme tomu, co se píše v novinách, ale pochybujeme, co nám říká Bible.

22 Zvláštní, jak lehce posíláme „vtipy“ mailem a ty se pak šíří jako požár; ale pokud se někdo odhodlá zprostředkovat poselství týkající se Boha, pak si většina lidí dvakrát rozmyslí, jestli je mají předat dál. Zvláštní, jak se všude volně probírají drsné, vulgární, bezduché a obscénní články, ale potlačuje se veřejná diskuze o Bohu na školách a pracovištích.

23 Zvláštní, že pokud předáš dále toto poselství,nepošleš je na mnoho adres ve svém adresáři, protože si nejsi jistý, co by si o tobě mohli myslet právě proto, že takovéto zprávy rozesíláš. Zvláštní, že si děláme více starostí, co si o nás myslí lidé, než o to, co si o nás myslí Bůh. Zvláštní, že si děláme více starostí, co si o nás myslí lidé, než o to, co si o nás myslí Bůh.

24 Pošli tento mail dál, pokud se domníváš, že to bude něco platné. Pokud ne, zkrátka jej vymaž … nikdo se to nedozví. Ale ostatním tím bereš šanci, aby otevřeli své myšlení tímto směrem … … a pak se nediv a obviň i sebe z toho, v jakém špatném stavu se náš svět nachází!


Stáhnout ppt "Doufám, že tě to uchvátí právě tak, jako to uchvátilo mne! Aktuální čas: 23:06 hod."

Podobné prezentace


Reklamy Google