Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z nakládaných hub …  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z nakládaných hub …  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …"— Transkript prezentace:

1 Z nakládaných hub …  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …

2 Houby v nálevech…

3 Základní suroviny… Základní suroviny…

4 Z přípravy poprvé… Z přípravy poprvé…

5 Z přípravy podruhé… Z přípravy podruhé…

6 Čtvrthodinku poduste… Čtvrthodinku poduste…

7 Houby v zadělávané kapustě… Houby v zadělávané kapustě…

8 Dobrou chuť… Dobrou chuť…

9 Houby v zadělávané kapustě Suroviny:  Sklenice hub ve sladkokyselém kořeněném nálevu, hlávka mladé kapusty, cibule, česnek, anglická slanina, hrudka másla, lžíce hladké mouky a lžíce cukru, sůl a mletý černý pepř Postup:  Na sousta nakrájenou slaninu opečte dorůžova a odstavte. Na kousku másla krátce osmahněte cibulku, přidejte na listy rozebranou, opranou a na nudličky pokrájenou kapustu, osolte, přidejte cukr a přiklopené čtvrthodinku poduste. Z kousku másla a mouky připravte světlou jíšku, přilijte studenou vodu a dohladka ji provařte. K podušené kapustě přidejte jíšku, slaninu a z láku scezené houby, zamíchejte, ochutnejte (nebojte se použít část nálevu z hub) a okořeňte špetkou pepře. Poznámka:  Možnou variantu odlišné chuti připravte s použitím čerstvých hub či hub konzervovaných jiným způsobem.    Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2011


Stáhnout ppt "Z nakládaných hub …  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …"

Podobné prezentace


Reklamy Google