Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anketa a testování pitné vody

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anketa a testování pitné vody"— Transkript prezentace:

1 Anketa a testování pitné vody
Tato akce probíhala na naší škole v období března až května . Zúčastnilo se celkem 164 žáků. Anketu a dotazník obsahující 9 otázek připravili a prováděli žáci a učitelé projektu Comenius. Cílem této aktivity bylo zapojit ostatní žáky školy do projektu Comenius, v rámci kterého jsme letos pracovali na tématu přemýšlejme o vodě. Anketa byla zaměřena na úzký okruh otázek, týkající se pití vody.Dotazování probíhalo jak formou ankety tak formou dotazníku.Součástí bylo ochutnávání školní pitné vody a vody balené. Žáci odpovídali na tyto otázky: 1. Piješ doma vodu z kohoutku ? 2. Piješ vodu z kohoutku ve škole ? 3. Piješ někdy jinde vodu z kohoutku? 4. Máš doma kvalitní pitnou vodu z kohoutku ? 5. Ochutnal jsi někdy vodu ve škole ? 6. Víš z jakého zdroje pochází voda, která teče z kohoutku ? 7. Jsi ochoten ochutnat vodu ze školního vodovodu a vodu balenou ? 8. Chutnala ti voda ze školního vodovodu? 9. Rozpoznal jsi balenou vodu od školní vody ?          

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12 Shrnutí ankety a testování pitné vody
Z výsledků ankety a testu vyplynulo několik zajímavých informací. Přestože polovina dotazovaných nezná, odkud pochází voda z vodovodního kohoutku, většina z nich pije vodu doma bez obav ( 85%). Naprostá většina považuje tuto vodu za kvalitní (90%). 65% žáků pije vodu bez obav i jinde než doma a přesto většina z nich nikdy neochutnala vodu ve škole a dokonce 63% jí odmítlo ochutnat i v rámci našeho testování. Jen 37% žáků se zúčastnilo testování naší školní kohoutkové a balené vody. 77% školní vodu označilo jako chutnou, 23% žákům nechutnala. 62% dotázaných poznalo balenou vodu od vody z vodovodu.

13 Závěr Anketa byla naší první zkušeností tohoto druhu v rámci projektu Comenius. Věříme, že se podařilo touto formou připomenout všem zúčastněným, jak důležité je přemýšlet o vodě, jako podmínce života na Zemi a přírodním zdroji, jehož kvalita a zásoba se neustále snižuje. Zdánlivě jednoduché otázky o pití vody byly formou zamyšlení jak ve fázi jejich tvorby tak především pro dotazované žáky v průběhu ankety. Byl to i velmi zajímavý způsob komunikace mezi žáky navzájem. Žáci zapojeni do projektu si procvičili téma vody v angličtině. Žáci k anketě přistupovali velmi ochotně a se zájmem. Bohužel s časových důvodů nebylo možné provést testování u všech žáků školy. Výsledky ankety přinesly některé zajímavé informace a mohou tak být východiskem pro další diskuzi a sledování v budoucnu.

14

15


Stáhnout ppt "Anketa a testování pitné vody"

Podobné prezentace


Reklamy Google