Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

2 KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY JOGURTY

3 výroba Úprava mléka Přidání smetanového zákysu Zrání
Přidání přísad podle druhu jogurty Plnění do obalů

4 ROZDĚLENÍ PODLE TUČNOSTI:
Bez tuku 0% Nízkotučný Středně tučný Tučný Smetanový

5 DRUHY V PRODEJI: JOGURT BÍLÝ JOGURTY S PŘÍSADAMI:
Ovocem – kousky, džem, rosol, sirup Vlákninou Čokoládou, nugátem Vanilkou Speciální BIO JOGURTY JOGURTOVÉ NÁPOJE, MLÉKA

6 VADY PROŠLÁ ZÁRUČNÍ LHŮTA POMAČKANÝ TVAR (DEFORMACE) PROTRŽENÝ OBAL
PLÍSEŇ KYSELOST ZÁMĚNA DRUHU (jiná tučnost nebo náplň než je uveden na obalu)

7 SKLADOVÁNÍ V CHLADÍCÍ LEDNICI NA REGÁLU, NEDOTÝKÁ SE ZADNÍ STĚNY
NESMÍ BÝT ULOŽEN NA PODLAHU CHLADÍCÍ LEDNICE (SOKL, PODLOŽKA) POZOR NA OBMĚNU ZÁSOB PODLE TRVANLIVOSTI

8 OPAKOVÁNÍ: Co se přidává do mléka, aby vznikl jogurt?
Jak rozdělujeme jogurty podle tučnosti? Proč musí být uvedena tučnost jogurtu na obale? Jaké znáte přísady, které se přidávají do bílého jogurtu? Na co dáváme pozor při vybalování jogurtů do chladící lednice?

9 ZDROJE Odborná učebnice: Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ PRO 2. ROČNÍK středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, spol. s.r.o. v Praze roku 1997 g_thumb2.png jahoda125-g_thumb2_1.png kunin.cz/media/products/dueto_merunka_thumb2.png vanilka150-g_thumb2_1_1.png kunin.cz/media/product_categories/produkty_jogurty_beskydske.png content/uploads/2012/01/Bio_drink_jahoda.jpg

10 KONEC


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google