Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0673 Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0673 Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím ICT Tematický okruh: Ekonomické předměty Název materiálu: Projektový management Číslo materiálu: VY_32_Inovace výuky_6.C_EP_11/20 Autor: Ing. Vladimír Kasík Datum tvorby: Všechny neocitované myšlenky patří autorovi.

2 Anotace Projektový management
Projektový management jako současný fenomén úspěšnosti vedení projektů, zvláště ve velkém rozsahu, minimalizace rizika neúspěšnosti projektů.

3 Projektový management
Co ještě musíte vědět ?

4 Úvodem: Minulé generace dovedly naplánovat a realizovat věci, často s velmi skromnými prostředky. Mnohé z těchto věcí obdivujeme ještě dnes – nemáme tedy s našimi možnostmi opravdu důvod být horší a nic velkého nevytvořit. A navíc, velké projekty dříve stály mnoho lidských životů a osobního štěstí, také však na tehdejší dobu značné náklady

5 Pokud jde o projekt, musí být:
ve svém počátku pečlivě stanoven: jaké jsou naše požadavky x jaké jsou naše možnosti rozsah projektu je nutné hlídat: princip úspornosti, ponechat všechny nezbytnosti stanovit významné milníky: důležité okamžiky v rámci projektu – jako v životě: do kdy udělám maturitu ?

6 Milníky jsou: zahájení/start projektu
důležité okamžiky v průběhu projektu (u domu např.: základy, hrubá stavba, střecha, okna+dveře, instalace, zateplení+fasáda, zahrada, plot) průběh projektu hlídáme časově a nákladově (po etapách) předání a ukončení projektu

7 Úspěšnost projektu závisí na:
schopnostech projektového managera/týmu kvalifikaci pracovníků zvolených metodách úspěšnosti pilotního projektu (předprojekt k ověření)

8 Zavedení všeho nového stojí usilí:
Připravte se na námitky typu: nikdy se to nedělalo, tak proč teď je to na nás moc složité to nemůže fungovat nemáme na to peníze nikdo to nedokáže, jsme moc hloupí, líní…

9 Příští hodinu bude Vaše svatba:
tabulka nákladů rozplánování činností na půl roku předem graf a trvání činností v čase – jmenuje se to „Ganttův diagram“ kdo se úspěšně ožení nebo vdá, dostane dobrou známku


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0673 Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím."

Podobné prezentace


Reklamy Google