Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PROCVIČOVÁNÍ - OTUŽOVÁNÍ. Odpověz na otázky 1.Kdy a kde se tradičně schází otužilci v Praze? 2.Znáš nějaký otužilecký spolek na Táborsku? 3.K čemu pomáhá.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PROCVIČOVÁNÍ - OTUŽOVÁNÍ. Odpověz na otázky 1.Kdy a kde se tradičně schází otužilci v Praze? 2.Znáš nějaký otužilecký spolek na Táborsku? 3.K čemu pomáhá."— Transkript prezentace:

1 PROCVIČOVÁNÍ - OTUŽOVÁNÍ

2 Odpověz na otázky 1.Kdy a kde se tradičně schází otužilci v Praze? 2.Znáš nějaký otužilecký spolek na Táborsku? 3.K čemu pomáhá otužování? 4.Pro koho není otužování vhodné? 5.Vysvětli rozdíl mezi finskou saunou, vario saunou a infrasaunou. 6.Kolikrát se doporučuje opakovat cyklus zahřátí a zchlazení? 7.Jaký je rozdíl mezi saunou a párou? 8.Jak se jmenuje hormon štěstí, který je vyplavován po zátěži do těla?

3 Odpovědi 1.26.12. ve Vltavě u Národního divadla-Memoriál Alfréda Nikodéma. 2.Jistebnice, novoroční namáčení organizuje Petr Muž. 3.Zvyšuje imunitu, prevence proti nachlazení, vytváří psychickou pohodu. 4.Není vhodné pro nemocné, pro lidi se srdečními problémy, opatrně postupovat u dětí a starších osob. 5.Finská – teplota 80-120 0 C, suchý vzduch, vario – 60 0 C, vlhkost 30%, infrasauna – teplota do 55 0 C, pracuje pomocí vyzařování infračervených paprsků. 6.Většinou 2-3x. 7.Sauna má na rozdíl od páry suchý vzduch. 8.Hormon štěstí se jmenuje endorfin.

4 Vyřeš křížovku 1 2 3 4 5 6 7

5 Zadání křížovky 1.Co odvádí škodlivé látky z těla? 2.Základem otužování těla je …………….studenou vodou. 3.Odolnost proti nemocem. 4.Co si musím vzít do potírny? 5.Hormony přinášející úlevu a pocit štěstí. 6.Zařízení, kde se člověk zahřívá a následně ochlazuje. 7.Tekutina, která se při saunování hlavně doporučuje.

6 Řešení 1 P OT 2 SP R CH O V Á N Í 3 I M U N I T A 4R U Č N Í K 5 E N D O R F I N Y 6S A U N A 7 V O D A


Stáhnout ppt "PROCVIČOVÁNÍ - OTUŽOVÁNÍ. Odpověz na otázky 1.Kdy a kde se tradičně schází otužilci v Praze? 2.Znáš nějaký otužilecký spolek na Táborsku? 3.K čemu pomáhá."

Podobné prezentace


Reklamy Google