Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Blu-ray.  celý název formátu zní "Blu-ray disk, odtud zkratka BD  Název disku pochází z anglického Blue ray, tj. modrý paprsek, označení související.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Blu-ray.  celý název formátu zní "Blu-ray disk, odtud zkratka BD  Název disku pochází z anglického Blue ray, tj. modrý paprsek, označení související."— Transkript prezentace:

1 Blu-ray

2  celý název formátu zní "Blu-ray disk, odtud zkratka BD  Název disku pochází z anglického Blue ray, tj. modrý paprsek, označení související s barvou světla používaného ke čtení (písmeno "e" bylo z názvu vypuštěno, aby jej bylo možné zaregistrovat jako ochrannou známku).  Technologii vyvinula japonská firma Sony ve spolupráci s firmou Philips

3 Historie  prvním přehrávačem byl roku 2003 model Sony BDZ-S77  prodával se v Japonsku a stál 3800 dolarů  nebyla moc úspěšný, neměl dobrou protikopírovací ochranu.  ochranu vymyslelo později sdružení AACS LA  hackeři ji brzy prolomili a Blu-ray disky se dnes kopírují  na trhu je už více než 1300 různých Blu-ray titulů.

4 Uložení snímku na Blu ray  Blu-ray disk patří k třetí generaci optických disků, určených pro ukládání digitálních dat. Data se ukládají ve stopě tvaru spirály 0,1 mm pod povrch disku, příčný odstup stop je 0,35 μm. Pro čtení disků Blu- ray se používá laserové světlo s vlnovou délkou 405 nm.

5 Uložení snímku na Blu ray  na Blu-ray mohou být jednotlivé snímky filmu uloženy buď v rozlišení 1280×720 bodů nebo 1920×1080 bodů  tyto video módy se označují jako 720p a 1080i/p  rozlišení se označuje jako HD (high definition).  na DVD je standardem šestikanálový zvuk Blu-ray nabízí kanálů až osm

6 Systém přehrávání: Na:

7 Děkuji za pozornost Zdroje: http://www.2160p.cz/news/blu-ray-disk/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Blu-ray Obrázky: www.gogle.czwww.gogle.cz


Stáhnout ppt "Blu-ray.  celý název formátu zní "Blu-ray disk, odtud zkratka BD  Název disku pochází z anglického Blue ray, tj. modrý paprsek, označení související."

Podobné prezentace


Reklamy Google