Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen."— Transkript prezentace:

1 AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen SmartArt, který slouží jako výchozí informace k promyšlenému veřejnému projevu ( prezentaci ) pro studenty. Ve 4. snímku jsou do SmartArtu vloženy hypertextové odkazy. Tlačítky s konkrétními názvy kapitol lze zvolit, o jaké konkrétní situaci budete diskutovat, případně ji řešit. ( Tlačítka dokument, zpět.) Studentům práce zabere práce s vysvětlením 30 minut z vyučovací hodiny. Materiál je určen studentům nástavbového studia Podnikání jako úvod k tématu Příprava souvislého veřejného projevu, v jehož závěru si studenti připraví samostatný projev, který odprezentují před spolužáky. Musí si tedy uvědomit, co vše je třeba zvládnout a připravit k úspěšnému projevu. K tomu slouží 3. snímek, který je vlastně mapou promýšlení si dané před- nášky. 4. snímek s vloženým SmartArtem a hypertextovými odkazy pak slouží k procházení jednotlivých témat. Prezentace je určena ke kolektivní práci učitele se studenty, kteří jsou nu- ceni promýšlet jednotlivé body v kapitolách a vyjadřovat se k nim. Náplň prezentace vychází z osobních zkušeností autorky, která zároveň upozorňuje na časté chyby studentů, kteří v životě budou nuceni veřejně vystupovat. Prezentovat téma i sám sebe je požadavek současnosti.

2 Postup práce s prezentací: 1.Spusťte prezentaci tlačítkem F5. 2. Do 3. snímku je vložen SmartArt, který slouží jako informace o tématu prezentace. 3. Do 4. snímku je vložen SmartArt, který slouží k vlastní práci s ní. Po spuštění prezentace klepnu- tím myši na příslušnou kapitolu se dostanete na její obsah, po vyčerpání uvedených témat se tlačítkem zpět vrátíte na 4. snímek.

3 VZHŮRU K ÚSPĚŠNÉ PREZENTACI CO VŠE MUSÍME PROMYSLET PŘIMĚŘENOSTOBLEČENÍ PROSTOR,UŽITÉPOMŮCKY ZVLÁDNUTÍ NERVOZITY, TRÉMYVHODNOUŘEČ,CHOVÁNÍ ÚSPĚŠNÝVEŘEJNÝPROJEV(PREZENTACE)

4 CO VŠE MUSÍME ZVLÁDNOUT CO VŠE MUSÍME ZVLÁDNOUT VHODNÉ OBL E ČENÍ OBL E ČENÍ PROSTOR POMŮCKY NERVOZITA TRÉMA ŘEČ CHOVÁNÍ

5 VHODNÉ OBLEČENÍ ŽENY -Kostýmek, vysoké podpadky -Kostýmek, nižší podpadky -Kalhoty -Neformální pohodlné oblečení -Nenápadné šperky -Nápadné šperky -Cinkající náramek -Parfém -Účes MUŽI -Oblek -Džíny a košile -Džíny a tričko -Látkové kalhoty a košile -Látkové kalhoty a tričko -Sandály -Polobotky -Extravagantní účes -Nenápadný účes

6 PŘÍPRAVA PROSTORU, POMŮCEK Je předem připraven -Přijdete až na přednášku, protože předpokládáte, že vše máte připraveno. -Přijdete dříve, zkontrolujte: - osvětlení, - pomůcky, - funkčnost techniky Připravíte si ho sami - Vyvětrejte - Připravte si funkční techniku, zkontrolujte pomůcky -Zkontrolujte osvětlení prostoru -Případně prostor vyzdobte Připravíte –li si pomůcky pro poslu- chače: a) rozdáte je předem b) rozdáte je během akce c) mají je k dispozici po akci

7 Projevy trémy (je třeba zvládnout, případně potlačit) pocení, červenání se, celková roztržitost, nesouvislý mluvený projev, zadrhávání, koktání, časté opak. slov, hraní si s předměty, neustálé přecházení…. Jak se jí zbavit, nebo alespoň potlačit Projev mít promyšlený, připravený, případně se ho na- učit zcela, nebo částečně zpaměti, zhluboka dýchat, což omezuje strach, okysličuje mozek Vy sami trpíte trémou? Projevy, řešení? NERVOZITA, TRÉMA

8 ŘEČ A CHOVÁNÍ ŘEČ A CHOVÁNÍ -Projev si pečlivě připravte -Mluvte spisovně -Podle Vašich řečnických schopností si jej napište, na- učte zcela, nebo částečně zpaměni. Rozvrhněte si vyhrazený čas: 70 % z něho věnujte tomu co musíte sdělit, 20 % co ještě chcete sdělit, 10 % dotazy, vysvětlení -Celkový projev ovlivňují i Vaši posluchači. - Je nutno dát pozor na: - gesta - mimiku - artikulaci - celkovou řeč Vašeho těla - rozesazení posluchačů - řeč těla posluchačů, která nám zprostředkovává zpětnou vazbu, informuje o úspěchu prezentace.

9 Materiál: Archiv autorky


Stáhnout ppt "AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen."

Podobné prezentace


Reklamy Google