Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace Seminář – Stres v dnešní době, techniky odbourání stresu Mgr. Liana Cihelková Projekt Efektivní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace Seminář – Stres v dnešní době, techniky odbourání stresu Mgr. Liana Cihelková Projekt Efektivní."— Transkript prezentace:

1 Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace Seminář – Stres v dnešní době, techniky odbourání stresu Mgr. Liana Cihelková Projekt Efektivní komunikace - cesta k úspěchu CZ.1.07/3.2.06/01.0015 Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ 47274611 tel. 412 516 127 e-mail: skola@oadc.cz

2 Stres  Co je stres?  Fáze stresu  Jak nás stres ovlivňuje  Prevence stresu

3 Techniky odbourání stresu  Pozitivní myšlení  Cílená představivost  Techniky pro volný čas

4 Desatero pro odbourání stresu na pracovišti 1. Problémy, které se objeví berme jako výzvu. 2. Nenechme se vyvést z míry nenadálou změnou. Změna je život. 3. Rozhodujme se s chladnou hlavou, nenechme se ovládat emocemi.

5 4. Podložme svůj názor argumenty a nebojme se je předložit. 5. Komunikujme otevřeně a buďme v konfliktních situacích nestranní. 6. Přijímejme v klidu to, co v žádném případě nemůžeme změnit či ovlivnit. 7. Nepřipouštějme si negativní emoce.

6 8. Neposuzujme a nesuďme ostatní. 9. Neúspěch je součástí života, berme ho jako poučení a motivaci. 10. Nevíme-li si s něčím rady, přestaňme usilovně hledat řešení. Často přijde ve chvíli, kdy se věnujeme jiné činnosti, která nás baví.

7 Další způsoby odbourání stresu  relaxace a její formy  meditace a její formy

8 Novinky v oblasti zvládání stresových situací  Relaxační masáže  Reflexní terapie  Čínská medicína  Metoda E.F.T.  Kineziologie

9 Děkuji za pozornost.

10 Zdroje: D. Carnegie – Jak se zbavit starostí a začít žít (nakladatelství Pavel Dobrovský BETA 2009) cs.wikibooks.org/wiki www.kostka-skola.cz/archiv/soubor/KOSTKA-72798-techniky-zvladani-stresu.pdf www.marketa-ticha.cz V.N. Peale – Síla pozitivního myšlení (Pragma 2007) www.celostnimedicina.cz (články: Naučte se meditovat 1. – IV., Meditační dechová cvičení)


Stáhnout ppt "Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace Seminář – Stres v dnešní době, techniky odbourání stresu Mgr. Liana Cihelková Projekt Efektivní."

Podobné prezentace


Reklamy Google