Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Školní písmo Comenia Script Edita Godlewská. Obsah prezentace Co je Comenia Script Autorka písma Charakteristika písma Testování písma Řezy písem Ukázky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Školní písmo Comenia Script Edita Godlewská. Obsah prezentace Co je Comenia Script Autorka písma Charakteristika písma Testování písma Řezy písem Ukázky."— Transkript prezentace:

1 Školní písmo Comenia Script Edita Godlewská

2 Obsah prezentace Co je Comenia Script Autorka písma Charakteristika písma Testování písma Řezy písem Ukázky písem

3 Comenia Script – školní písmo Comenia script, je praktické psací písmo pro děti je jednoduché, současné a moderní zohledňuje psaní i dysgrafikům a levákům Od září 2010 je písmo pilotně ověřováno Ministerstvem školství ČR na 33 ZŠ Projekt ověřování je dvouletý.

4 Autorka písma Autorkou písma Comenia Script je grafička Radana Lencová Po 2 – letém testování (dotovalo ministerstvo školství) si autorka značku Comenia Script Universal zaregistrovala Licenci prodala pouze nakladatelství Svět

5 Charakteristika písma Jednoduchá velká abeceda Na rozdíl od složitých barokních tahů současné školní normy, které v praktickém životě téměř nepoužíváme Písmo má volitelný sklon Jednodušší systém čtení a psaní

6 Testování písma Po 2- letém testování se písmo osvědčilo, jako vhodná alternativa k vázané formě Výzkum potvrdil, že se jej děti učí rychleji a raději

7 Řezy písem Comenia Script Kaligrafická forma - přináší také nové, výraznější varianty písmen velké abecedy. Pro kaligrafickou formu volíme ploché seřízlé pero. Tato forma je určena pouze pro nadšené a šikovné písaře - děti i dospělé, lze ji také zařadit i do předmětu výtvarné výchovy.

8 Řezy písem Comenia Script universal - Řez písma, který byl určený vyhláškou MŠMT ČR pro ověřování v období 2010-2012. Písmo kombinuje prvky již stávajících řezů písma (A, B), tak aby bylo zpřístupněné co nejširšímu spektru dětí (včetně speciálních škol), které se tohoto ověřování účastní.

9 Řezy písem Comenia Script B – nejjednodušší varianta písma – její kostra je stejná jako u ostatních abeced, postrádá ovšem serify Comenia Script A – rozvinutější varianta písma. Svým způsobem je tento řez předpřípravou na "kaligrafickou formu". Písmo má vyprac. Tahy pro leváky i praváky

10 Ukázky písem

11

12 Děkuji za pozornost Vypracovala: Edita Godlewská


Stáhnout ppt "Školní písmo Comenia Script Edita Godlewská. Obsah prezentace Co je Comenia Script Autorka písma Charakteristika písma Testování písma Řezy písem Ukázky."

Podobné prezentace


Reklamy Google