Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLAVNOSTNÍ HOSTINY Postup podávání pokrmů a nápojů dle menu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLAVNOSTNÍ HOSTINY Postup podávání pokrmů a nápojů dle menu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné."— Transkript prezentace:

1 SLAVNOSTNÍ HOSTINY Postup podávání pokrmů a nápojů dle menu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 APERITIV STUDENÝ PŘEDKRM PIVOPOLÉVKA BÍLÉ VÍNOTEPLÝ PŘEDKRM ČERVENÉ VÍNOHLAVNÍ CHOD MOUČNÍK KÁVA DIGESTIV

3

4 PŘED PŘÍCHODEM HOSTA NALIJEME APERITIV DO PRVNÍ SKLENIČKY.

5 POTÉ PŘELOŽÍME Z LEVÉ STRANY NA PŘEDEM ZALOŽENÝ DEZERTNÍ TALÍŘ STUDENÝ PŘEDKRM.

6 PO KONZUMACI PROVEDME DEBARAS PUŽITÉHO INVENTÁŘE I SKLENIČKY NA APERITIV.

7 ZALOŽÍME SI POLÉVKOVÝ TALÍŘ A PIVNÍ POHÁREK.

8 POLÉVKU PŘELÉVÁME Z LEVÉ STRANY DO POLÉVKOVÉHO TALÍŘE A NALIJEME DO POHÁRKU PIVO.

9 PO KONZUMACI PROVEDEME DEBARAS A ZALOŽÍME SI DEZERTNÍ TALÍŘ NA PODÁVÁNÍ TEPLÉHO POKRMU.

10 TEPLÝ PŘEDKRM PŘEKLÁDÁME Z LEVÉ STRANY NA DOLOŽENÝ TALÍŘ A ZÁROVEŇ DOLIJEME VÍNO DO DRUHÉ SKLENIČKY.

11 PO KONZUMACI DEBARASUJEME A ZALOŽÍME MASOVÝ TALÍŘ.

12 HLAVNÍ CHOD PŘEKLÁDÁME Z LEVÉ STRANY.

13 POTÉ PROVEDEME DEBARAS A ZALOŽÍME SI MOUČNÍKOVÝ TALÍŘ.

14 POTÉ PROVEDEME DEBARAS A PŘINESEME MOUČNÍK, KTERÝ PŘEKLÁDÁME Z LEVÉ STRANY.

15 PŘED PODÁVÁNÍM KÁVY ZDEBARASUJEME MOUČNÍKOVÝ TALÍŘ ZÁROVEŇ S KLUBOVÝM A PŘINÁŠÍME KÁVU, MŮŽEME ROVNĚŽ DOLOŽIT SKLENIČKU NA DIGESTIV.

16 PO ODCHODU HOSTA PROVEDEME ZBÝVAJÍCÍ DEBARAS.

17 Použitý zdroj: vlastní výroba v grafickém editoru, Bc. Tomáš Kratina.

18 Opakovací test k tématu: Slavnostní hostiny – zakládání inventáře na slavnostní tabuli. Na vypracování zadaných otázek máte 45 minut. 1) Sestavte slavnostní menu dle vašeho uvážení k určité slavnostní příležitosti. 2)Nakreslete založení inventáře před příchodem hosta. 3)Popište postup podávání jednotlivých chodů dle vašeho menu.


Stáhnout ppt "SLAVNOSTNÍ HOSTINY Postup podávání pokrmů a nápojů dle menu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné."

Podobné prezentace


Reklamy Google