Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Mudrc Ezop (antické Řecko)  Vypravování příběhů o zvířatech  Zvířata mluví a mají lidské vlastnosti  Poučení v závěru.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Mudrc Ezop (antické Řecko)  Vypravování příběhů o zvířatech  Zvířata mluví a mají lidské vlastnosti  Poučení v závěru."— Transkript prezentace:

1

2  Mudrc Ezop (antické Řecko)  Vypravování příběhů o zvířatech  Zvířata mluví a mají lidské vlastnosti  Poučení v závěru

3  LIŠKA A ČÁP Liška pozvala čápa na večeři, a když přišel, podala mu řídkou kaši na mělkém talíři. Sama labužnicky lízala, ale čáp si nemohl ani zobnout a musel o hladu domů. Zakrátko pozval čáp lišku a předložil jí nejvybranější pochoutku ve vysoké láhvi s úzkým hrdlem. Spokojeně vyzobával jídlo a pobízel přítelkyni, aby si nechala chutnat. Liška jeho lest prokoukla, avšak nezbylo jí nic než sušit hubu. Jak jsi obšťastnila mne, hostím i já tebe, řekl čáp, dobře víš, že hanba hanbou, půjčka oplátkou se platí.

4  POUČENÍ  Co sám nemáš rád, nečiň druhému.

5  Použité zdroje:  Malý, R.; Čítanka 4, Olomouc: Prodos, 2008, ISBN 978-80-7230-191-1 (str. 26)  http://www.rexo.cz/omalovanky/detail/L iska-a-cap

6  METODIKA  S dětmi si nejprve povídáme o mudrci Ezopovi a bajkách.  V textech v čítance žáci hledají u zvířat (vrána, liška, čáp, myš, želva, lev) lidské vlastnosti a poučení z příběhů.  Zápis a obrázek do sešitů.


Stáhnout ppt " Mudrc Ezop (antické Řecko)  Vypravování příběhů o zvířatech  Zvířata mluví a mají lidské vlastnosti  Poučení v závěru."

Podobné prezentace


Reklamy Google