Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace."— Transkript prezentace:

1 Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk – Literatura Výukový materiál slouží rovíjí čtenářskou gramotnost. Je tvořen úkoly k textu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Kočičí hrádek – Václav Horyna Pozorně si přečti ukázku a vypracuj zadané úkoly.

3 1.Kde se Kočičí hrádek nachází? 2.Jak dnes toto místo vypadá? 3.Na tvrzi vládly dvě_______________. Najdeme v textu jejich jména?

4 4. Která zvířata začaly obyvatelky tvrze shromažďovat? 5. Proč tato zvířata na dívky zaútočila? 6. Se kterými špatnými vlastnostmi se v ukázce setkáváme?

5 7. Ke kterému ročnímu období je v textu přirovnáno stáří? 8. Jak vypadá dívka, když se o ní řekne, že je krev a mlíko?

6 9. Vysvětli, co je a) cimbuří b) mandel.

7 10. Stručně pověst převyprávěj, překresli jako comics, nebo napiš osnovu ukázky.

8 11. Představ si, že jsi majitelem hradu. Popiš, kde by hrad stál a jak by vypadal. Stručně vypravuj vymyšlenou pověst o tom, jak tvůj hrad přišel ke svému jménu. Tento úkol doplň obrázkem.

9 Zdroje: ČEŇKOVÁ, J. – MARINKOVÁ, H. –SOLFRONKOVÁ, J. Čítanka pro 6. ročník základní školy. 1. vyd. Praha: Fortuna, 1995. ISBN 80-7168-253-5.


Stáhnout ppt "Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace."

Podobné prezentace


Reklamy Google