Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL."— Transkript prezentace:

1 S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

2 MÁSLO

3 VÝZNAM je nejpoužívanější živočišný tuk je snadno stravitelné, má příjemnou dobrou chuť, vůni i barvu vysokou biologickou hodnotu pro svůj obsah vitamínů A, D má krátkou trvanlivost máslo musí obsahovat nejméně 80% mléčného tuku

4 SLOŽENÍ MÁSLA kromě mléčného tuku osahuje menší množství ne tuků bílkoviny, mléčný cukr, kyselina mléčná, minerální látky, vitamíny, voda.

5 DRUHY MÁSLA V PRODEJI 1. VÝBĚROVÉ MÁSLO /BIO/ 2. ČERSTVÉ MÁSLO 3. ČERSTVÉ MÁSLO SE SMETANOVÝM ZÁKYSEM (laktoflorou)

6 SPECIÁLNÍ DRUHY MÁSLA V PRODEJI 1. MLÉKÁRENSKÉ MÁSLO SOLENÉ 2. MLÉKÁRENSKÉ MÁSLO OCHUCENÉ 3. MLÉKÁRENSKÉ MÁSLO S ROSTLINNÝM TUKEM 4. POMAZÁNKOVÉ MÁSLO

7 VADY ŽLUKNUTÍ ZMĚNA BARVY – TMAVĚ ŽLUTÁ OLEJOVÁ VRSTVA NA POVRCHU PLÍSEŇ PROŠLÁ ZÁRUČNÍ LHŮTA CIZÍ PŘÍMĚSI PROTRŽENÝ OBAL POMAČKANÝ TVAR

8 SKLADOVÁNÍ V CHLADÍCÍ LEDNICI V REGÁLE NEBO NA PODLOŽKÁCH V CHLADÍCÍ LEDNICI ODDĚLENĚ OD AROMATICKÉHO ZBOŽÍ PROVÁDÍME OBMĚNU ZÁSOB

9 OPAKOVÁNÍ: 1. Jaká je základní surovina pro výrobu másla? 2. Jaké znáte druhy másla v prodeji? 3. Jaké vady může mít máslo? 4. Jak správně skladujeme máslo v chladící lednici?

10 ZDROJE Odborná učebnice: Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ PRO 2. ROČNÍK středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, spol. s.r.o. v Praze roku 1997 http://www.nakupdomu.cz/editor/image/eshop_products/image_m_ 11222.jpg http://static.akcniceny.cz/foto/vyrobky/834000/833775.jpg

11 KONEC


Stáhnout ppt "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL."

Podobné prezentace


Reklamy Google