Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i."— Transkript prezentace:

1 Co dělat když ztratíte práci… ?

2 Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i na psychice lidí.  Člověk se snaží co nejrychleji najít novou práci, ale neví jak.  Připravila jsem pro Vás následující instrukce, jak při ztrátě zaměstnání postupovat

3 NA ZAČÁTEK Ze všeho nejdříve byste se měli rozhodnout jestli jste byli se svou bývalou prací spokojeni. Vyhovovala psychicky? Fyzicky ? A po finanční stránce? Dále je nutné si uvědomit, z jakého důvodu jste o práci přišli.  Ze všeho nejdříve byste se měli rozhodnout jestli jste byli se svou bývalou prací spokojeni. Vyhovovala psychicky? Fyzicky ? A po finanční stránce? Dále je nutné si uvědomit, z jakého důvodu jste o práci přišli.  Je potřeba se zamyslet jestli chcete vykonávat stejné povolání jako doposud nebo se rozhodnete pro změnu.  Při hledání nového zaměstnání musíte být trpěliví!

4 DOSTAL/A JSEM VÝPOVĚD MÁM SI ZAČÍT HLEDAT PRÁCI OKAMŽITĚ?  Je dobré začít co nejdřív. Máte potom větší šanci, že budete brzy opět pracovat.  Můžete hledat měsíc nebo klidně i rok!  Dnes kromě čtení inzerátů v novinách, pravidelné koukání na úřední desky s nabídkami volných míst je dobré se zaregistrovat na Úřadu práce.  Vyplníte registrační formulář a absolvujete pohovor s referentkou, podle Vašeho nároku Vám náleží také podpora v nezaměstnanosti.  (https://formulare.mpsv.cz/okprace/cs/form/edit.jsp? CMD=EditForm&FN=ZaEZZ100101803&SSID=984) https://formulare.mpsv.cz/okprace/cs/form/edit.jsp? CMD=EditForm&FN=ZaEZZ100101803&SSID=984https://formulare.mpsv.cz/okprace/cs/form/edit.jsp? CMD=EditForm&FN=ZaEZZ100101803&SSID=984

5 Životopis a obcházení zaměstnavatelů  Velmi důležitou součástí hledání nové práce je životopis. Do něj se vyplníte potřebné informace.  Životopis pošlete e-mailem, poštou nebo ho donesete osobně. Jestli je Váš životopis zaujme, domluví si s Vámi schůzku. Na tu je lepší si životopis přinést (vytisknutý, napsaný ručně).  Využít můžete také služeb personálních a poradenských agentur, které zprostředkovávaní zaměstnání a pomohou Vám ve Vašich prvních krocích. Navštívit můžete také internetové portály na podporu zaměstnání – www.jobs.cz www.jobs.cz  Výběrové řízení do zaměstnání můžeme mít několik fází, záleží na budoucím zaměstnavateli!!!

6

7 Přijali Vás na místo, o které jste se ucházeli….. Konečně…. Hledání a snažení nebylo marné. Máte novou práci.  Konečně…. Hledání a snažení nebylo marné. Máte novou práci.  Pokud jste si práci našli sami, je nutné to nahlásit na Úřadu práce a zaslat jim kopii VAŠI NOVÉ PRACOVNÍ SMLOUVY!  Potom už Vás od nové životní etapy dělí jen počet dnů,měsíců do nástupu do NOVÉ PRÁCE.

8 Děkuji Vám za Váš čas a doufám, že moje rady nikdy nebudete potřebovat. Monika Hradilová, 6.A Základní škola Kutná Hora Kremnická 98


Stáhnout ppt "Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i."

Podobné prezentace


Reklamy Google