Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kde najdete informace o volných pracovních místech?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kde najdete informace o volných pracovních místech?"— Transkript prezentace:

1 Kde najdete informace o volných pracovních místech?
Znáte nějaké noviny nebo webové stránky s nabídkou volných míst?

2 Informace jsou všude kolem nás, jejich vypovídací hodnota je však různá. Neomezujte se pouze na informace určené těm, kteří hledají zaměstnání!

3 Inzeráty v tisku Denní místní a regionální tisk, specializované měsíční nebo odborné publikace, mívají také stránky s názvem Zaměstnaní. (nabídky práce, hledám práci atp. ). Pro přehlednost si poznamenejte periodicitu vydání každé jednotlivé publikace. Není nutné každý titul kupovat, veřejné knihovny, stejně jako specializované poradny a poradenská pracoviště nabízejí volný přístup k nejrůznějším periodickým tiskům.

4 Využijte také informace z rozhlasu a televize
Využijte také informace z rozhlasu a televize. Některé rozhlasové a televizní pořady jsou přímo věnovány pracovní problematice.

5 Vlastní informační síť
I členové Vaší rodiny patří do informační sítě, stejně jako přátelé a známí, přátelé přátel, spolužáci, lektoři z různých kurzů, osoby, se kterými jste se seznámil(a) při různých příležitostech apod. Do okruhu známých patří nejenom ti, se kterými se osobně znáte, ale i všichni ti, se kterými se znají Vaši známí. Pomocí jedné osoby se seznámíte s další. Takto si svou vlastní informační síť vytváříte a udržujete. Hledat zaměstnání můžete i pomocí známých, je však nutné vycházet z reálných možností a z kontaktů těchto osob.

6 Vlastní informační síť
Jde o to najít správné lidi, kteří by Vás mohli informovat, kteří by mohli o Vaší situaci promluvit dále a pomohli by tak dalším novým kontaktům. Tyto osoby by Vám pomohly dostat se do tzv. nezveřejněných informací o pracovních možnostech - do nezveřejněného trhu práce.

7 Úřad Práce Úřad práce Teplice aktuálně eviduje ??? nabídek práce. Jejich podrobné členění naleznete na stránce nabídka práce. Pro nalezení volného místa můžete využít i pokročilého vyhledávání. Kromě již zmíněních pracovních nabídek, se také můžete seznámit s úředními hodinami Úřadu práce ve vašem městě. V kontaktech lze poté nalézt adresu úřadu práce, podrobnou mapu a rovněž jsou zde uvedeny veškeré dostupné kontakty na pracovníky Úřadu práce

8 Sledování webových stránek
Jsou dva způsoby jak hledat hlášená pracovní místa na webových stránkách: můžete hledat podle webových stránek jednotlivých podniků nebo hledat stránky, které nabízejí různé pracovní příležitosti. Podniky často nezveřejňují vyčerpávající informace o hledaných pracovních silách a o nabídce volných pracovních míst. Je vhodné si tyto informace osobně doplnit. Na webových stránkách, které nabízejí volná pracovní místa, se také objevuje nabídka s možností předplatit si zasílání aktuální informace na určitou elektronickou adresu. Po upřesnění okruhu zájmů a termínů pak budete dostávat pravidelně nabídky, které by mohly být pro Vás zajímavé.

9 Seznam webů www.jobs.cz www.prace.cz www.majora.cz www.careerjet.cz

10 Účast na fórech a prezentacích firem, podniků a škol
Umožňuje získat informace o činnostech podniků a zároveň získat kontakt na osoby, kterým můžete poslat svou nabídku.


Stáhnout ppt "Kde najdete informace o volných pracovních místech?"

Podobné prezentace


Reklamy Google