Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: PRACOVNÍ VÝCHOVA ROČNÍK:7. TÉMA: VAŘENÍ V CVIČNÉ KUCHYNI - PALAČINKY AUTOR: MGR. IVA ŠKVARLOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: VY_32_INOVACE_ 37 _IŠ

2 ANOTACE a) Cílová skupina: Práce je určena pro žáky 7. ročníku b)Téma: Teoretické základy zpracování surovin, praktická práce, palačinky c)Cíl: Žáci využijí teoretické poznatky při práci v kuchyni, získají manuální zručnost a kuchařské dovedností d)Pomůcky: pracovní list, suroviny, potřeby k vaření ve školní cvičné kuchyňce, pracovní oblečení e)Klíčová slova: palačinky f)Pilotáž: Žáci si ověřili svou manuální zručnosti při přípravě palačinek. Ocenili přehlednost zápisu receptu, zadání postupu práce a také možnost ochutnávkou ihned ověřit kvalitu svého výrobku. Také ocenili možnost aplikovat své nové vědomosti doma

3 PRACOVNÍ LIST Obeznámení s receptem Výroba litého těsta Smažení těsta Plnění palačinky Servírování Ochutnávka

4 Suroviny: Základní recept Na 6 až 10 palačinek potřebujeme 0,5 l mléka 2 vejce špetku soli 200 g hladké mouky tuk na smažení podle své chuti (olej, máslo, sádlo)

5 Palačinky - postup V hrnci rozkvedláme nebo šlehačem rozmícháme mléko s vejci a špetkou soli. Za stálého míchání postupně přidáváme mouku. Tekuté, středně husté, zcela hladké těsto naběračkou lijeme na vyhřátou, tukem pomaštěnou pánev. Krouživým nakláněním pánve hmotu souměrně dotvarujeme na celou plochu dna. Po chvíli smažení těsto ztuhne a palačinkou lze v pánvi pohybovat. Poté ji obracíme a dopečeme z druhé strany.

6 PLNĚNÍ PALAČINEK Palačinky lze plnit  oslazeným či jinak ochuceným tvarohem,  zavařeninou,  povidly,  ovocem syrovým i tepelně upraveným,  zmrzlinou. Můžeme je pocukrovat, dochutit skořicí, čokoládovou polevou, mletými ořechy, šlehačkou apod.

7 Vlastní práce žáků

8 Smažení a mazání marmeládou

9 PAK UŽ JEN DOBROU CHUŤ

10 Seznam zdrojů Zdroj: vlastní tvorba autora Foto: vlastní fotoalbum autora Dostupný z cz/images/ Seznam zdrojů


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google