Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_03.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_03."— Transkript prezentace:

1 Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_03 Nabídka Téma sady:Písemná a elektronická komunikace Obor, ročník:Obchodní akademie, 2. ročník Datum vytvoření:září 2013 Anotace:Nabídka, kupující, prodávající Metodický obsah:Výklad, stylizace nabídek, osvojení, samostatná práce

2 Obsah nabídky Nabídka je obchodní dopis, který by měl obsahovat: popis nabízeného zboží (služby) cenu zboží (služby), příp. množství, které prodávající může dodat dodací, platební a přepravní podmínky výzvu k objednávce

3 Forma nabídky Nabídka může mít formu inzerátu a reklamy obchodního dopisu Nabídky můžeme rozdělit na nabídky vyžádané a nevyžádané.

4 Vyžádaná nabídka Vyžádaná nabídka je odpovědí na poptávku. Budoucí prodejce v ní musí odpovědět na všechny dotazy v poptávce, zaslat prospekty, katalogy apod. Pokud prodejce zboží právě nemá na skladě, nabídne jiný typ atp.

5 Nevyžádaná nabídka Nevyžádaná nabídka je iniciativou prodávajícího. Cílem nevyžádané nabídky je získat zákazníka. Píše se nejčastěji formou obchodního dopisu, dále pak jako inzerát,....

6 Zdvořilostní fráze pro úvod Děkujeme za poptávku po našich nevyužitých zásobách. Na základě našeho dřívějšího telefonického rozhovoru Vám nabízíme … Děkujeme za zájem o naše zboží a nabízíme Vám pravidelný odběr … Těší nás Vaše poptávka po zboží, které jsme inzerovali v... Jako našemu dlouholetému obchodnímu partnerovi Vám nabízíme … Od našich obchodních přátel jsme se dověděli, že máte zájem o …

7 Zdvořilostní fráze pro podstatu nabídky S jakostí našeho materiálu budete určitě vždy plně spokojeni. O jakosti našich strojů se můžete informovat i u jiných firem. Dlouholetá dobrá výrobní pověst nás zavazuje ke kvalitní práci. V příloze Vám zasíláme náš nejnovější ceník přístrojů a nářadí. Sdělte prosím, zda nám můžete opět dodat … Podle přiloženého prospektu Vám můžeme nabídnout zejména … Pro přesnější specifikaci Vám současně zasíláme vzorník barev.

8 Zdvořilostní fráze v závěru nabídky Věříme, že s našimi výrobky budete spokojeni. Vaši objednávku jsme schopni splnit ještě v tomto čtvrtletí. Věříme, že nyní už nic nestojí v cestě k zaslání objednávky. Vaši objednávku splníme pečlivě a co nejdříve. Jen včasná objednávka je zárukou, že zboží dostanete ještě letos. Naše nabídka je výhodná, a proto očekáváme Vaši brzkou objednávku. Věříme, že se Vaše objednávka stane začátkem prospěšné spolupráce.

9 Vzor nabídky Pokyn pro nalezení vzorů vyžádané a nevyžádané nabídky: Učebnice: Štiková, S.: Obchodní korespondence, vydalo nakladatelství Ing. Stanislava Štiková – KORESPONDENCE, Plzeň, 2003, ISBN neuvedeno, strana 42, 46

10 Zadání úlohy k procvičování Rekreační středisko Družstvo Jednota Pelhřimov nabízí na základě předchozího telefonátu akciové společnosti SIGMA, 400 25 Ústí nad Labem, Široká 27, pronájem svého rekreačního střediska v řečickém zámku nedaleko proslavené Telče. Kapacita je 50 osob, nocleh stojí ? Kč na osobu, celodenní strava … Kč. Možnosti využití: ke školení, k víkendovým společenským akcím, k zájezdům do Rakouska aj. Dopis bude podepsán ekonomickou náměstkyní družstva JUDr. Monikou Petrjánošovou.

11 Prameny a literatura Prameny a literatura: Štiková, S.: Obchodní korespondence, vydalo nakladatelství Ing. Stanislava Štiková – KORESPONDENCE, Plzeň, 2003, ISBN neuvedeno Dílo smí být dále šířeno pod licencí CC BY-SA. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Všechna neocitovaná autorská díla jsou dílem autora. Všechny neocitované kliparty a další grafické objekty jsou součástí prostředků výukového sw Smart Notebook a MS Office.


Stáhnout ppt "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_03."

Podobné prezentace


Reklamy Google