Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví."— Transkript prezentace:

1 Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.

2 Líska je regionální neziskovou organizací zabývající se environmentální výchovou, vzděláváním a osvětou. Naší společnou vizí je občanská společnost, ve které lidé mají rádi přírodu a místo, kde žijí, rozumí životnímu prostředí a přispívají k jeho zachování pro další generace. Posláním Lísky je vytvářet zázemí pro environmentální vzdělávání a výchovu ve Zlínském kraji, poskytovat a podporovat příklady jednání v souladu s udržitelným rozvojem.

3 Členové Lísky a působnost  13.11.2014  www.liska-evvo.cz 33 Představení činnosti

4 Hlavní činnosti Lísky: Informační servis, osvětové kampaně. Vzdělávání a lektorská činnost. Poradenství v EVVO a životním prostředí. Zpracování koncepcí a strategií. Příprava, zpracování a realizace projektů. Akce na klíč, konferenční a produkční servis. Podpora místních výrobků a Fair trade.  13.11.2014  www.liska-evvo.cz 44 Představení činnosti

5 Současné projekty Lísky: Jak učit POLY – rozvoj kompetencí pro polytechnické vzdělávání v mateřských školách (semináře, stáže) Vzdělávání pedagogů MŠ zaměřené na praktickou regionální polytechnickou výchovu, Jak funguje svět (70 hodinový kurz) Bezpečně a zdravě do života – rozvoj kompetencí v základním a středním vzdělávání (semináře pro pedagogy i pracovníky jídelen, výukové programy, exkurze a farmářský den pro žáky) Uvedené 3 projekty jsou spolufinancovány z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Poctivě vyrobené – podpora udržitelné ekonomiky ve ZK. Projekt je podpořen z Programu švýcarsko-české spolupráce. Osvětové kampaně Lísky pro školy a veřejnost ve ZK. Projekt spolufinancován z prostředků Zlínského kraje.  13.11.2014  www.liska-evvo.cz 55 Představení činnosti

6 Líska v číslech -Působí v regionu od roku 2007. -Sdružuje 14 členských organizací a 19 osobností na území celého Zlínského kraje. -Letos realizuje 5 regionálních projektů. -Pořádá 4 regionální osvětové kampaně na témata ptáci, přírodní zahrada, stromy a Fair trade. -Do programů se vloni zapojilo 45.000 účastníků, především dětí a učitelů. -Každoročně připraví a rozešle 20 informačních elektronických rozesílek. Vydala 108 metodických listů pro pedagogy, 10 pro rodiny s dětmi, 3 čísla tematických novin. -Eviduje 650 odběratelů informací. -Klub Lísky má 23 členů. -Aktivně spolupracuje s více než 20 organizacemi v regionu i ČR.

7 DEN PRO PŘÍRODU 2015 Pozvánka do Vašich diářů: Krajský veletrh programů a aktivit Proběhne v pátek 5. června na hradě v Malenovicích. Program bude připraven po celý den pro učitele, školní třídy, kroužky, kluby i rodiny s dětmi.

8 Klub Lísky Pokud se vám líbí naše činnost, můžete se stát členem Klubu Lísky. Svým členstvím v Klubu podpoříte naše poslání a programy, a zároveň dáte najevo, že nám fandíte. Od nás získáte pravidelné informace, metodické listy a další benefity.

9 Děkujeme za pozornost a těšíme se na další setkávání s Vámi. Líska – o.s. pro EVVO ve Zlínském kraji Rokytnice 436 (Základní škola) 755 01 Vsetín www.liska-evvo.cz www.facebook.com/sdruzeniliska www.liska-evvo.cz www.facebook.com/sdruzeniliska


Stáhnout ppt "Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví."

Podobné prezentace


Reklamy Google