Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé."— Transkript prezentace:

1 Prostor pro změnu

2 Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku 2010.  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé lidi tak, aby sami uměli pozitivně ovlivňovat svůj život.  Ponton ročně hospodaří ideálně s 10 miliony korun (370 000 Euro).  Ponton denně podpoří více než sto dětí a mladých lidí.  Ponton má 3 registrované sociální služby a zaměstnává 18 lidí.  Ponton realizuje 4 hlavní projekty a další menší, zejména sportovní a kulturní projekty. Hlavním cílem všech projektů je podpořit zdravý vývoj dětí a mladých lidí, kteří žijí v sociálně vyloučeném prostředí, nebo se nacházejí v obtížné životní situaci.

3 Aktivity Aktivity Pontonu jsou zejména zaměřeny na:  Smysluplné trávení volného času.  Minimalizace rizik souvisejících s životem v sociálně nepodnětném prostředí.  Podpora při řešení obtížných životních situacích.  Vzdělávání.  Rozvoj a podpora talentu.  Mezioborová spolupráce.

4  Nízkoprahový klub pro děti a mládež od 6 do 20 let z Plzně a blízkého okolí.  Hlavní cíle služby: -Sociální začlenění a pozitivní změna způsobu života -Poradenství (vzdělání, práce, vztahy, bydlení atp.) -Doučování, volnočasové aktivity -Nadstavbové aktivity (posilovna, hudebna, výlety …)  Provozní doba: -Klub: Po – Čt 14:00 – 19:00 -Kontaktní místnost: Po – Čt 11:00 – 14:00, Pá 11:00 – 15:00  Počet zaměstnanců: 5 Průměrná denní návštěvnost v roce 2015 byla 29 dětí/ mladých lidí denně.

5  Nízkoprahový klub pro děti a mládež od 11 do 20 let z Příbrami a blízkého okolí.  Hlavní cíle služby: -Sociální začlenění a pozitivní změna způsobu života -Poradenství (vzdělání, práce, vztahy, bydlení atp.) -Doučování, volnočasové aktivity -Nadstavbové aktivity  Terénní program při Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Bedna Terénní program je určen dětem a mladým lidem ve věku 6 do 13 let. Program působí zejména ve vybraných lokalitách města Příbramě, které jsou ohroženy sociálním vyloučením. Nabízí sociální služby a volnočasové aktivity přímo v přirozeném prostředí dětí a mladých lidí.  Provozní doba: -Klub Po – Čt 14:00 – 19:00 -Kontaktní místnost: Po - Čt 11:00 – 14:00 -Terén: St 13:00 – 18:00  Počet zaměstnanců: 5 Průměrná denní návštěvnost v roce 2015 byla 23 dětí/ mladých lidí denně (klub) a 16 dětí/ mladých lidí v terénu.

6  Přeškolní program pro děti od 3 do 7 let a jejich rodiče.  Kapacita: 17 dětí (průměrná denní návštěvnost 12)  Hlavní cíle: -Minimalizovat rizika neúspěchu při nástupu do základní školy -Připravit děti na vstup do 1. tříd ZŠ -Logopedická péče -Zapojit rodiče do vzdělávání dítěte (pravidelné aktivity pro rodiče s dětmi, semináře pro rodiče) -Poradenství pro rodiče (bydlení, dluhy, práce …)  Provozní doba: Po – St 8:00 – 14:00; provozní doba kopíruje školní rok  Počet zaměstnanců: 2 V roce 2015 bylo celkem podpořeno 30 dětí a 23 spolupracujících rodičů.

7  Terénní program pro děti a mladé lidi ve věku 11 až 26, kteří často tráví svůj volný čas na ulici a nemají pravidelné volnočasové aktivity.  Hlavní cíle služby: -Podpora uživatelů v situacích, ve kterých si sami neumění poradit -Minimalizace rizik (prevence před zneužíváním drog včetně cigaret a alkoholu, prevence před trestnou činností atd.) -Poradenství v oblasti práce (brigády), dluhů, vztahů, školy atp. -Organizace volnočasových aktivit (taneční soutěže, sportovní turnaje, vzdělávací pobyty, letní tábor)  Počet zaměstnanců: 3 V roce 2015 se celkově do projektu zapojilo 198 dětí a mladých lidíThe. Počet nových uživatelů v roce 2015 byl 77.


Stáhnout ppt "Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé."

Podobné prezentace


Reklamy Google