Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s."— Transkript prezentace:

1 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.

2 Poslání služby Posláním sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi v D.R.A.K., o.s. je zajistit rodinám s dětmi v nepříznivé životní situaci podporu v takové míře, aby vedla k aktivizaci vlastních zdrojů rodiny pro řešení své nepříznivé situace a napomáhala ke snížení sociální izolace rodin.

3 Cíle služby Podpora a pomoc rodinám při řešení nepříznivé životní situace. Zvýšení informovanosti rodin o možnostech využití běžně dostupných veřejných služeb pro řešení své situace. Poskytnutí rodinám při uplatňování práv, oprávněných zájmů a obstarávání osobních záležitostí takovou míru podpory, aby je nezbavila zodpovědnosti a přirozených rizik. Zvýšení uplatnitelnosti uživatelů na trhu práce. Snížení sociální izolace rodin. Zlepšení dovedností umožňujících realizaci potřeb rodiny.

4 Cílová skupina služby Služba je určena rodinám s nezaopatřenými dětmi do 26 let, které se dostaly do obtížné situace, chtějí ji vyřešit, ale nedokážou to vlastními silami. Formy poskytování sociálních služeb: terénní (v rodině, na úřadech,…) ambulantní (na kontaktních místech sdružení) Služby jsou poskytovány zdarma.

5 Služba rodinám nabízí: 1.) Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, 2.) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, 3.) výkon sociálně terapeutických činností, 4.) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, 5.) základní sociální poradenství a v případě potřeby zprostředkovávání odborného sociálního poradenství.

6 Aktivity SAS v praxi Sociální pracovnice služby dokáže rodiny podpořit v následujících oblastech: péče o dítě, vztahové problémy, vzdělávání dětí, zprostředkování kontaktů na organizace, školy, úřady, hospodaření s penězi, hledání zaměstnání i bydlení, řešení dluhů, komunikace s úřady, vybavení kompenzačními pomůckami a doklady.

7 Něco navíc Rodinám dále nabízíme volnočasové aktivity pro děti i pečující, pořádáme psychorehabilitační pobyty a semináře. Návazné aktivity služby zprostředkovávají rodinám informace z různých oblastí, navádějí rodinu ke kvalitnímu trávení volného času a napomáhají setkávání rodin s podobnými problémy čímž zabraňují sociální izolaci rodin.

8 Kontaktní místa sdružení: Občanské sdružení D.R.A.K. Liberec Oblačná 450/1, Liberec V-Kristiánov, 460 05 Liberec 5 Klíčový pracovník služby :Klíčový pracovník služby : Bc.Jindřiška MáchováBc.Jindřiška Máchová Tel.: 602704359Tel.: 602704359 485102668 485102668 Email: drakliberec@seznam.czEmail: drakliberec@seznam.czdrakliberec@seznam.cz Občanské sdružení D.R.A.K. Jablonec nad Nisou U Zeleného stromu 1, 466 01 Jablonec nad Nisou Klíčový pracovník služby:Klíčový pracovník služby: Bc. Zuzana StehlíkováBc. Zuzana Stehlíková Tel: 602700564Tel: 602700564 Email: drakjablonec@seznam.czEmail: drakjablonec@seznam.czdrakjablonec@seznam.cz

9 Kontaktní místa sdružení: Občanské sdružení D.R.A.K. Česká Lípa Roháče z Dubé 496/16, 471 01 Česká Lípa Klíčový pracovník službyKlíčový pracovník služby Marie NáhodováMarie Náhodová Tel: 602700670Tel: 602700670 Email: drakceskalipa@seznam.czEmail: drakceskalipa@seznam.czdrakceskalipa@seznam.cz Občanské sdružení D.R.A.K. Semily Nádražní 213, 513 01 Semily Klíčový pracovník službyKlíčový pracovník služby Bc Zuzana StehlíkováBc Zuzana Stehlíková Tel: 602700564Tel: 602700564 Email: draksemily@seznam.czEmail: draksemily@seznam.czdraksemily@seznam.cz

10 Děkujeme za Vaší pozornost www.sdruzenidrak.org


Stáhnout ppt "Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s."

Podobné prezentace


Reklamy Google