Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Chuchelský háj zpracovali-Šimon,Julie,Nikol,Štěpa a napsal Matyáš P.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Chuchelský háj zpracovali-Šimon,Julie,Nikol,Štěpa a napsal Matyáš P."— Transkript prezentace:

1 Chuchelský háj zpracovali-Šimon,Julie,Nikol,Štěpa a napsal Matyáš P.

2 mapy

3 možný přístup Do lesa je možný přístup z Malé Chuchle - (zastávka autobusů 172, 204, 244, 241, 243, 129 na znamení) po žluté turistické značce do kopce. Do lesa je možný přístup z Malé Chuchle - (zastávka autobusů 172, 204, 244, 241, 243, 129 na znamení) po žluté turistické značce do kopce.

4 Chuchelský háj Chuchelský háj je jedním z posledních listnatých hájů, které se dochovaly na území města Prahy. Chuchelský háj najdeme nad levým břehem Vltavy v oblasti mezi Velkou a Malou Chuchlí a je chráněn jako přírodní rezervace. V těchto místech roste přirozený les s habrovou doubravou, i přes těžbu dřeva si les zachoval svůj původní charakter. Chuchelský háj je jedním z posledních listnatých hájů, které se dochovaly na území města Prahy. Chuchelský háj najdeme nad levým břehem Vltavy v oblasti mezi Velkou a Malou Chuchlí a je chráněn jako přírodní rezervace. V těchto místech roste přirozený les s habrovou doubravou, i přes těžbu dřeva si les zachoval svůj původní charakter.

5 Kostel svatého Jana Nepomuckého Kostel svatého Jana Nepomuckého Barokní svatyně z roku 1729, vybudovaná na zalesněném návrší Chuchelského háje. U kostela je hřbitov. Na hlavním oltáři se nacházejí sochy svatého Prokopa a svatého Ivana, svým rázem odpovídající způsobu práce dílny Matyáše Bernarda Brauna. Barokní svatyně z roku 1729, vybudovaná na zalesněném návrší Chuchelského háje. U kostela je hřbitov. Na hlavním oltáři se nacházejí sochy svatého Prokopa a svatého Ivana, svým rázem odpovídající způsobu práce dílny Matyáše Bernarda Brauna.

6 zoologická zahrada Na kopci mezi Malou a Velkou Chuchlí je malá lesní zoologická zahrada, které vládne muflon, rys, a polární liška. Na kopci mezi Malou a Velkou Chuchlí je malá lesní zoologická zahrada, které vládne muflon, rys, a polární liška. Pár minut autobusem ze Smíchovského nádraží vás dělí od hezké přírodní rezervace Chuchelský háj. V ní, kromě kostela sv. Jana Nepomuckého a naučné stezky Barrandovské skály – Chuchelský háj, můžete navštívit malou zoo. Pár minut autobusem ze Smíchovského nádraží vás dělí od hezké přírodní rezervace Chuchelský háj. V ní, kromě kostela sv. Jana Nepomuckého a naučné stezky Barrandovské skály – Chuchelský háj, můžete navštívit malou zoo.

7 Žijí zde Uvidíme zde prasata,sovy,krkav- ce,lišky,srnce jeleny a mnoho dalších zvířat.

8 Hry Také se tam hrálo spoustu zajímavých her a bylo tam taky spoustu prolézaček. Také se tam hrálo spoustu zajímavých her a bylo tam taky spoustu prolézaček.

9 občerstvení Stánek je otevřen pouze o víkendu. Stánek je otevřen pouze o víkendu.

10 doporučení Doporučili bychom vám tam jít, protože se tam člověk nikdy nenudí.Je tam plno zábavy a ponaučení a také se seznámíte se spoustou různých zvířat. Doporučili bychom vám tam jít, protože se tam člověk nikdy nenudí.Je tam plno zábavy a ponaučení a také se seznámíte se spoustou různých zvířat.


Stáhnout ppt "Chuchelský háj zpracovali-Šimon,Julie,Nikol,Štěpa a napsal Matyáš P."

Podobné prezentace


Reklamy Google