Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HELFÍKŮV KOTÁR 2016 ADÉLA GABRHELOVÁ A MAGDA ŠEVČÍKOVÁ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HELFÍKŮV KOTÁR 2016 ADÉLA GABRHELOVÁ A MAGDA ŠEVČÍKOVÁ."— Transkript prezentace:

1 HELFÍKŮV KOTÁR 2016 ADÉLA GABRHELOVÁ A MAGDA ŠEVČÍKOVÁ

2 Dne 11.6.2016 jsme se zúčastnily soutěže HelFíkův Kotár. Obě jsme si to představovaly úplně jinak, ale bylo to lepší a dokonce jsme se dostaly do první 10 – měly jsme 9. místo. Vylosovaly jsme si kartičku s číslem 20, takže jsme vybíhaly jako dvacáté. Byla různá stanoviště. První stanoviště byl jednoduchý test s jedenácti otázkami.

3 2.STANOVIŠTĚ -OPILEC První jsme se na místě lekly, ale pak už jsme rychle musely zasahovat. Pan opilec vypadal hrozně – špinavá mikina, z pusy vytékal vanilkový pudink, který měl představovat zvratky. Bylo to nepříjemně hnusné. Ádiným kapesníkem jsme mu vytřely pusu od pudinku. Pan Zemek dal razítko a pak už jsme utíkaly na další stanoviště.

4 3. STANOVIŠTĚ - ZLOMENINA Utíkaly jsme pár metrů a pod stromem ležela jedna slečna. Měla něco s nohou a měla na ní krev. Tak jsme jí obě nohy svázaly k sobě. Měly jsme cca 12 bodů z 15. Vzaly jsme kartu a utíkaly dál.

5 4. STANOVIŠTĚ- ELEKTRICKÝ ŠOK Doběhly jsme na 4. stanoviště a pod drátem ležel pán. Byla tam i paní elektrikářka, tak jsme jí řekly, ať vypne proud. Vypla ho a my jsme dělaly, co jsme měly. Majda se naštvala, protože jí nic nešlo, resp. Nevěděla, co má dělat. Ale pak jsme se chytly do rytmu. Pak jsme byly hotové. Do plného počtu bodů nám chyběly jen 2 body!

6 5. STANOVIŠTĚ - POPÁLENINY Popáleniny byly asi nejlehčí. „Polily“ jsme dvěma klukům ruce a obvázaly je. Zavolaly záchranku. Paní, co dávala body, Majdě podala mastičku. Ta jí už brala do ruky, ale Áďa zasáhla a řekla: „Ne!“. Mastičky jsou na popáleniny zakázané. Stejně jako pudry.

7 6. STANOVIŠTĚ - RESUSCITACE Doběhly jsme na další stanoviště, kde jsme měly na figuríně resuscitovat. Jedinou chybu, kterou jsme udělaly, bylo, že jsme nepoužily defibrilátor. Ale ani jsme nevěděly jak se používá. Získaly jsme 68 bodů z 72. Záchranáři, co bodovali, nám řekli, že jsme úplně sehrané!

8 7. STANOVIŠTĚ – USEKLÝ PRST Tohle bylo předposlední stanoviště. Dřevorubec sekal sekerou dřevo v lese, uslyšely jsme křik. Tak jsme ho posadily, opřely o strom. Zapomněly jsme si dát rukavice, které byly v lékárničce, která byla u stromu. Také jsme si nevšimly izofólie a useklého prstu, který jsme měly zachránit. Ale i tak jsme měly hodně bodů.

9 8. STANOVIŠTĚ - AUTONEHODA Poslední stanoviště. Stará škodovka byla naražená do stromu. Dvě holky vzadu a jeden starší pán vpředu. Vytáhly jsme je z auta. Majda zavolala záchranku a Áďa je uklidňovala. Pán si chtěl zakouřit cigaretu, ale zakázaly jsme mu to. Nasbíraly jsme skoro plný počet bodů. Myslíme, že se to celkem povedlo.

10 Nakonec jsme doběhly a s výsledkem jsme byly spokojené…

11 A NAKONEC JSME DOSTALI I DORT…

12 DĚKUJEME ZA KRÁSNÝ ZÁŽITEK !


Stáhnout ppt "HELFÍKŮV KOTÁR 2016 ADÉLA GABRHELOVÁ A MAGDA ŠEVČÍKOVÁ."

Podobné prezentace


Reklamy Google