Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Napsala:Daniela Krolupperová Ilustrovala:Lucie Dvořáková Zpracovala: Lucie Kydlíčková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Napsala:Daniela Krolupperová Ilustrovala:Lucie Dvořáková Zpracovala: Lucie Kydlíčková."— Transkript prezentace:

1 Napsala:Daniela Krolupperová Ilustrovala:Lucie Dvořáková Zpracovala: Lucie Kydlíčková

2

3  Malý Lukáš má moc rád pohádky. Když mu jednoho dne tatínek namaluje bubáčka z maminčina pohádkového vyprávění, je Lukáš z nového kamaráda celý nadšený. Položí si obrázek na noční stolek, protože dobře tuší, že tenhle namalovaný bubáček není jen tak obyčejný. Je to totiž hrozně zvědavý Bubáček, který se sebere a vydá se z výkresu prozkoumat svět.

4 Po obědě Lukáš Bubáčkovi namaloval větrovku a pevné boty. Chodit po lese není jen tak. I strašidýlka musí být dobře oblečená. Je podzim a fouká. Před cestou se Bubáček schoval k Lukášovi do kapsy u bundy. Potom vyrazili. Lukáš s rodiči prošel sídlištěm. Les začínal hned za ním. Lukášovi připadal kouzelný. Stromy v něm byly vysokánské, křoví husté, mech měkoučký. Všechno tam krásně vonělo. V lese držel Lukáš Bubáčka sevřeného v dlani. Mezi prsty udělal škvíru, aby měl Bubáček výhled. Občas Bubáčkovi tiše řekl: „Podívej, veliká borovice!“ Nebo: „Tohle je smrček. Tamhle roste buk.“

5  Které stromy Lukáš ukazoval Bubáčkovi v lese ?

6  Na knize se mi líbilo,jak byl Lukáš na Bubáčka hodný. Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Napsala:Daniela Krolupperová Ilustrovala:Lucie Dvořáková Zpracovala: Lucie Kydlíčková."

Podobné prezentace


Reklamy Google