Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Dopravní zeměpis, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Dopravní zeměpis, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek."— Transkript prezentace:

1

2 Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Dopravní zeměpis, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky doplněných textem podporujícím výklad učitele Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku. Pro možnost plného využití materiálu je potřebné být připojen k internetu a žáci potřebují k hodině Autoatlas České republiky.

3

4  Poprvé byla definována výstavba dálnic usnesením vlády Československé socialistické republiky ze dne 10. dubna 1963 č. 286, o koncepci dlouhodobého rozvoje silniční sítě a místních komunikací, kterou vymezila základní dálniční a silniční tahy.  Následně byla koncepce několikrát aktualizována.  Usnesením vlády České republiky ze dne 21. července 1999 č. 741 byla aktualizována síť dálnic a rychlostních silnic.

5 Dálniční síť tvoří dálniční tahy D1, D2, D3, D5, D8 a D11 v celkové délce 1008 km. (k 11. 7. 2011 v provozu 736 km) Dálniční síť je napojena na okolní státy následovně: P OLSKO D1 a D11 S LOVENSKO D2 R AKOUSKO D3 N ĚMECKO D5 a D8

6 D1 Praha - Brno - Vyškov - Přerov - Lipník n. Bečvou – Ostrava - státní hranice ČR/Polsko D2 Brno - Břeclav - státní hranice ČR/Slovensko D3 Praha - Tábor - České Budějovice – státní hranice ČR/Rakousko

7 D5 Praha - Plzeň - Rozvadov – státní hranice ČR/Německo D8 Praha - Lovosice - Ústí nad Labem - státní hranice ČR/Německo D11 Praha – Hradec Králové – Jaroměř – Trutnov - státní hranice ČR/Polsko

8  1.Popiš trasu D1 a ukaž na mapě?  2.Popiš trasu D2 a ukaž na mapě?  3.Popiš trasu D5 a ukaž na mapě?  4.Popiš trasu D8 a ukaž na mapě?  5.Popiš trasu D11 a ukaž na mapě?

9 ŽEMLIČKA, Zdeněk; MYNAŘÍK, Jaroslav. Doprava a přeprava 1. díl. Praha: Nadatur, 2008, ISBN 80-7270-030-8 (BROŽ.). ŠIROKÝ, Jaromír. Základy technologie a řízení dopravy, Vyd. 1. Pardubice: Institut Jana Pernera, 2007, ISBN 978-80-7194-983-1 (BROŽ). http://www.ceskedalnice.cz/dalnicni-sit Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora


Stáhnout ppt "Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Dopravní zeměpis, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek."

Podobné prezentace


Reklamy Google