Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Drazí rodiče, letošní skautský tábor na Slezské Hartě plánujeme ve vikingském stylu. V tomto duchu se ponese celý tábor i táborová hra. Rádi bychom vás.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Drazí rodiče, letošní skautský tábor na Slezské Hartě plánujeme ve vikingském stylu. V tomto duchu se ponese celý tábor i táborová hra. Rádi bychom vás."— Transkript prezentace:

1

2 Drazí rodiče, letošní skautský tábor na Slezské Hartě plánujeme ve vikingském stylu. V tomto duchu se ponese celý tábor i táborová hra. Rádi bychom vás touto cestou poprosili o výrobu následujících věcí: 1. Kostým 2. Štít 3. Meč

3 Poslední dobou věnujeme větší pozornost role-playingu, což je v podstatě hraní nějaké postavy v daném historickém či fantastickém světě. Nejen že se děti, (i vedoucí) do své role dokáží,,reálně ponořit,, a žít ji, ale zároveň toto hraní utváří živou a nezaměnitelnou atmosféru celého tábora. Nepostradaletný základ pro náš herní svět je funkční vikingský kostým. Není nutné pro děti vyrábět nákladné kované zbroje. Postačí i velmi jednoduchý kostým z látky. Vikingové často používali pestré tkaniny, opasky, spony, zvířecí kůže a další přírodniny. Používali jak zbroje šupinové, tak kroužkové. Věříme, že si maminky či babičky s tímto úkolem hravě poradí. K vylepšení doporučujeme použití doplňků. Například látkové nátepníky, somradlo, čutoru na vodu obalenou látkou, šperky z mosazného drátu,... Děti si mohou na tábor vzít své osobní luky. Vikingské helmy si budou děti vyrábět na schůzce.

4 Doplňky:

5 Kostýmy i rekvizity nebudou využívány pořád. V létě může být dost horko, proto mají být kostýmy jednoduché. Dobrý základ je vhodně dlouhý plášť. Na táboře proběhnou vikingské slavnosti i určení nejlepších kostýmů.

6

7

8

9 Vikingové, to byli především válečníci, proto kromě typického oblečení vlastnil každý muž i žena štít a meč. Chceme vás (tatínky) poprosit o výrobu měkčené zbraně (meč, sekyra) a bezpečného štítu. Prosíme vás předveším proto, že naše časové kapacity jsou omezené a výrobu pro všechny nejsme schopní zajistit. Děti zbraně a štíty využijí v příležitostných hrách, turnajích a v možném rozvoji svých schpností. Jejich význam bude často (pro malé děti v podstatě pořád) dekorativní, ale je třeba aby byly funkční, tedy bezpečné. Štít by měl být kulatý či ovalný v rozměrech vyhovující vašemu dítěti. Jako materiál doporučujume použít překližku vhodné tvrdosti. Štíty jsou dvojího typu z hlediska možnosti držení - standartní (s puklicí) a jezdecké (upevněno na předloktí). Každému jednotlivci vyhovuje jiné. Podmínkou pro všechny štíty je vyměkčená hrana. Dá se měkčit různě - kůži, molitanem či rozřezanou zahradní hadicí...

10 Prosíme taky o výrobu zbraně (nejlépe meče), která bude dítěti typově, váhově a rozměrově vyhovovat. Zbraň by měla být jednoruční (50 - 90 cm), ale není to podmínkou. Jako základ zbraně doporučujeme použít tvrdé dřevo (zcela nevhodné je používání bambusu či tvrdé hokejky), s tím, že veškeré ostří zbraně musí být řádně vyměkčeno. Rukojeť doporučujeme omotat třeba mosazným drátem, či páskem kůže. Vyvarujte se prosím ostrým hranám (například na záštitě).

11

12 Při veškerých aktivitách se štítem a zbraní klademe velký důraz na bezpečnost. Proto první a zásadní faktor jsou bezpečné zbraně. Proto prosíme zbraně opravdu dobře vyměkčete. Tvrdé a nebezpečné zbraně budou na začátku tábora zabaveny. Víme, že vás touto aktivitou připravujeme o váš čas, ale věříme, že o to více úspěchu a radosti vaše výrobky dětem udělají, až se z nich na táboře stanou opravdoví vikingové. Každý má jiné pracovní možnosti (např: absence dílny), proto se v každém případě neváhejte na nás včas obrátit, abychom mohli všechno doladit tak, aby děti měly na táboře vše potřebné. Děkujeme, organizační tým tábora 2016


Stáhnout ppt "Drazí rodiče, letošní skautský tábor na Slezské Hartě plánujeme ve vikingském stylu. V tomto duchu se ponese celý tábor i táborová hra. Rádi bychom vás."

Podobné prezentace


Reklamy Google