Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze."— Transkript prezentace:

1 PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze

2 2 Letošní konference ISSS STMOÚ, Chomutov 2013 2

3 3 Konference ISSS v číslech STMOÚ, Chomutov 2013 3  Konference se účastnilo 2303 registrovaných účastníků  Z toho z institucí a úřadů – 1297 Z toho zástupců měst a obcí – 597  Odehrálo se přes 220 přednášek, prezentací a doprovodných akcí  Ve výstavní části se představilo 110 dodavatelů technologií a služeb

4 4 Co bylo hodnoceno jako nejzajímavější STMOÚ, Chomutov 2013 4  Programové bloky (5 nej)  Dopady základních registrů a agendové informační systémy  Slavnostní zahájení  Internetové volby v ČR  Virtualizace a cloud – Infrastruktura  GIS – Další rovoj GIS v ČR  Přednášky (5 nej)  RÚIAN, stav řešení a zkušenosti z praxe  Data RÚIAN a nové služby INSPIRE  Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro registr obyvatel  Registr živnostenského podnikání – zdroj referenčních údajů v ROS  PVS a formulářové rozhraní

5 5 Osobní dojem STMOÚ, Chomutov 2013 5  Více než o teoriích a vizích se hovořilo o praxi používání služeb e-Governmentu  Zdůrazňují se témata spojená se sdílením služeb a virtualizací  Objevuje se důraz nejen na bezpečnost v rámci jednotlivých projektů, ale též v národním měřítku kybernetické bezpečnosti  Větší prostor dostala také akademická obec (propojení vědy, výzkumu a praxe)

6 6 Střípky z prezentací STMOÚ, Chomutov 2013 6  Počet OVM připojený k ZR není stoprocentní, ale stále stoupá  Stav k 31.3.2013: statutární města 100 %, města 63 %, obce 12 %  Mezi priority krajů ČR v oblasti rozvoje IT na roky 2014 – 2020 patří (mimo jiné)  společné projekty krajů, zlepšení dostupnosti vysokorychlostního internetu, elektronizace agend a procesů, vzdělávání pracovníků ve veřejné správě  Do 31. července 2013 bude vládě předložen návrh zákona o kybernetické bezpečnosti zpracovaný NBÚ  I NKU prezentoval pozitivní zkušenosti s procesem virtualizace  Mezi kritéria hodnocení kvality implementace spisové služby patří  úroveň integrace práce se spisovou službou do každodenní praxe úředníků, přístup úředníků k elektronickým dokumentům a k elektronickému podepisování, zachování digitální kontinuity a bezpečnost uložených dokumentů a dat, a také trendy ve vývoji provozních nákladů  Na přelomu let 2012/2013 byly vydány dvě nové publikace o e-Governmentu  MATES, P., SMEJKAL, V. E-Government v České republice: Právní a technologické aspekty. 2. podstatně přepracované a rozšířené vydání. Praha: Leges, 2012.  LECHNER, T. Elektronické dokumenty v právní praxi. Praha: Leges, 2013.

7 DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze


Stáhnout ppt "PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze."

Podobné prezentace


Reklamy Google