Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ KATEDRA JADERNÉ CHEMIE Darina Ornová, Silvie Novotná, Jan Havlík, Jan Procházka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ KATEDRA JADERNÉ CHEMIE Darina Ornová, Silvie Novotná, Jan Havlík, Jan Procházka."— Transkript prezentace:

1

2 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ KATEDRA JADERNÉ CHEMIE Darina Ornová, Silvie Novotná, Jan Havlík, Jan Procházka Supervisor: Ing. Rostislav Silber, CSc.

3 Princip plynové chromatografie Chromatografie je analytická metoda založená na principu rozdílné rychlosti unášení látek prostředím v závislosti na jejich polaritě. Postup: 1) převedení látky do plynného stavu 2) průchod kolonou 3) detektor – stanovení množství daných látek

4 Schéma chromatografu

5 Chrompack CP 9002 Plynové chromatografy Chrom 5

6 Kolony Kolona plnící Kolona kapilární

7 Detektor FID

8 Detektor ECD doplňování plynu výfuk anoda stěna pokrytá 63 Ni výstup kapilární kolony

9 Radiační degradace PCB

10 Shrnutí Plynová chromatografie je jedna z nejcitlivějších analytických metod sloužících ke sledování stop organických látek ve vzorku. Radiační dechlorace je velice výhodná k odstraňování chlorovaných organických látek ze znečištěných vod. Není při ní potřeba velkého množství složitých chemických drah.

11


Stáhnout ppt "ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ KATEDRA JADERNÉ CHEMIE Darina Ornová, Silvie Novotná, Jan Havlík, Jan Procházka."

Podobné prezentace


Reklamy Google