Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PYROTECHNIKA. NV č. 208/2010 Sb., o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh druhy a kategorie pyrotechnických výrobků.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PYROTECHNIKA. NV č. 208/2010 Sb., o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh druhy a kategorie pyrotechnických výrobků."— Transkript prezentace:

1 PYROTECHNIKA

2 NV č. 208/2010 Sb., o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh druhy a kategorie pyrotechnických výrobků uváděných na trh základní bezpečnostní požadavky na pyrotechnické výrobky způsob opatřování pyrotechnických výrobků označeném CE a dalšími označeními požadavky na vzdělání a odbornou způsobilost osob

3 NV č. 32/2014 Sb., o zacházení s pyrotechnickými výrobky Obecné požadavky na skladování (např. teplota nesmí překročit 40 °C, musí být zajištěny proti pádu apod.) Skladování v provozovnách (nejvýše přípustná množství v prodejních místnostech a příručních skladech atd.) Stánkový prodej (prodejní stánek musí být vybaven alespoň jedním PHP vodním nebo pěnovým s hasicí schopností nejméně 13A nebo práškovým s hasicí schopností nejméně 21A, v prostoru stánku je zakázáno kouřit atd.)

4 Vyhláška MPO č. 123/2014 Sb., o bezpečnosti a technických požadavcích na zacházení s pyrotechnickými výrobky Skladování pyrotechnických výrobků považovaných za výbušné předměty Používání pyrotechnických výrobků považovaných za výbušné předměty Ohňostroj - ohňostrojem se rozumí současné nebo v krátkém časovém sledu následující odpalování pyrotechnických výrobků vybraných kategorií k produkci tepla, světla, zvuku, plynu a kouře s daným množstvím výbušných látek.

5 Vyhláška MPO č. 123/2014 Sb., o bezpečnosti a technických požadavcích na zacházení s pyrotechnickými výrobky Ohlášení ohňostroje místně příslušnému obecnímu úřadu a HZS kraje obsahuje Údaje o osobě provádějící ohňostroj (pro podání dle správního řádu) a kontaktní telefon. Místo provádění ohňostroje. Datum a čas začátku přípravy ohňostroje, datum a čas jeho provedení a dobu jeho trvání. Množství a druhy používaných pyrotechnických výrobků. Způsob zajištění života a zdraví osob a majetku, včetně schémat odpaliště a území ohroženého odpalováním a dopadem zbytků pyrotechnických výrobků. Způsob uložení a zabezpečení pyrotechnických výrobků proti jejich odcizení během přípravy a provádění ohňostroje.


Stáhnout ppt "PYROTECHNIKA. NV č. 208/2010 Sb., o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh druhy a kategorie pyrotechnických výrobků."

Podobné prezentace


Reklamy Google