Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV."— Transkript prezentace:

1 OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV

2 Místo poskytování služby: Osecká 794/1, 419 01 Duchcov Telefonní kontakt: 778 545 681 nebo 778 005 957 Email: podlogarova@charitamost.cz NZDMZASTAVKA@charitamost.cz Provozní doba: pondělí - pátek13:00 – 18:00 Okamžitá kapacita zařízení je 30 uživatelů. Služba je BEZPLATNÁ.

3 Cílová skupina: Služba je určena dětem a mládeži ve věku od 6-15 let, které pochází z nepodnětného, společensky, kulturně a sociálně nevyhovujícího prostředí, a jsou tak sociálně znevýhodněné.

4 Poslání služby: Posláním pracovníků nízkoprahového zařízení pro děti a mládež je vynaložit veškeré úsilí a snahu k pozitivnímu ovlivňování postojů, chování a posilování osobních kompetencí, schopností a dovedností docházejících dětí a mládeže. Zařízení nabízí bezpečný, přátelský a chráněný prostor ke smysluplnému trávení volného času. Cílem snažení je zkvalitnit život docházejících uživatelů. Zařízení nabízí bezpečný, přátelský a chráněný prostor ke smysluplnému trávení volného času.

5 Poskytované služby: Vzdělávací a motivační programy: doučování a výukové programy Aktivizační činnost: rozvíjení schopností a praktických dovedností prostřednictvím volnočasových, kulturních a sportovních aktivit Preventivní činnost: Besedy, promítání filmů a dokumentů z oblasti drog, alkoholu, šikany, kriminality, bezpečí, hygieny… apod. Sociální služby zaměřené převážně na pomoc v obtížných situacích: kontaktní práce, informační servis, poradenství, podporu v obtížných životních situacích, zprostředkování dalších služeb, kontakt s institucemi ve prospěch mladých lidí aj.

6 Cíle služby: vytvářet dětem lepší podmínky k uplatnění ve společnosti a přispívat k tomu, aby měly ve svém životě rovnocenné podmínky, stejně jako jejich jiní vrstevníci poskytnutí prostor a vhodných podmínek pro uživatele k trávení svého volného času a realizování společensky přijatelných volnočasových aktivit předcházet nebo snížit sociální nebo zdravotní rizika související se způsobem života uživatelů cílové skupiny zabezpečit zvýšení sociálních dovedností a schopností (např. zdravý životní styl, dovednost hospodařit s penězi, schopnost navazovat vztahy, dodržovat pravidla slušného chování, vyřešit konflikt bez násilí, vyjádřit asertivně svůj názor apod.) prostřednictvím nabízených aktivit napomoci lepší orientaci ve vztazích odehrávajících se ve společenském prostředí vytvářet podmínky k řešení jejich nepříznivé sociální situace podporovat aktivní zapojení uživatelů do pozitivního ovlivňování vlastní nepříznivé životní a sociální situace a zvyšování jejich sociálních dovedností přispět ke zlepšení školní docházky dětí a ke zlepšení jejich výsledků ve škole připravovat děti pravidelně připravovaly na výuku a prohlubovaly své znalosti a dovednosti, upevňovaly dobré společenské návyky, zlepšovaly své komunikační schopnosti

7 Jak to u nás vypadá:

8 Pracovníci Vedoucí zařízení : Mgr. Lenka Podlogarová Pracovnice: Bc. Anna Vlčková Kateřina Šťastná Věra Lesayová Dana Melichová

9 Kdo nás podporuje: DOTACE A GRANTY: Ministerstvo práce a sociálních věcí Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy Krajský úřad Ústeckého kraje Úřad práce Teplice Město Duchcov Nadační fond Albert NROS- Nadace rozvoje občanské společnosti DĚKUJEME


Stáhnout ppt "OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV."

Podobné prezentace


Reklamy Google