Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sdružení Podané ruce, o.s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sdružení Podané ruce, o.s."— Transkript prezentace:

1 Sdružení Podané ruce, o.s.
NZDM Nitka Zábřeh

2 Základní informace Adresa: 28. října 667/3, 789 01 Zábřeh
Mobil na pobočku Zábřeh: Mobil vedoucí: Otevírací doba Individuální práce Klub Úterý 11:00 – 13:00 13:00 – 18:30 Pátek 11:00 – 12:00 12:00 – 17:30

3 Poslání služby Cíle služby
Posláním služby je podporovat kvalitní rozvoj osobnosti dětí a mládeže. Rozvíjet jejich intelektuální a sociální schopnosti tak, aby byli připraveni plně fungovat ve společnosti. Cíle služby Pomocí výchovných, vzdělávacích, motivačních a sociálně terapeutických činností se snažíme podpořit úspěšné zvládnutí hlavních vývojových úkolů dospívajících jako jsou každodenní přirozené situace, konfliktní situace, kontakt s vrstevníky, s dospělými, vytváření vztahů, plnění povinností. Mladým lidem pomáháme při řešení problémů, se kterými se setkávají. Dalším z cílů je prevence vzniku rizikového chování.

4 V rámci nízkoprahovosti klademe důraz na tyto principy:
Anonymita - volnočasové aktivity nejsou podmíněny registrací. Bezplatnost - služby jsou poskytovány zdarma. Snadná dostupnost (prostorová i časová). Volný vstup a pobyt v zařízení - uživatelům je umožněno pobývat v klubu bez podmínky podílení se na aktivitách klubu, není podmíněn ani pravidelnou docházkou. Dobrovolnost využívání služby.

5 Cílová skupina NZDM NITKA je služba zaměřená na děti a mládež ve věku od 11 do 26 let Ohrožené vznikem rizikového chování, které je způsobeno faktory působícími v důležitých oblastech života jedince. Ocitající se v krizové situaci, se kterou si neumí poradit sami, potřebují radu, podporu, pomoc, popřípadě doporučení jiné služby, která jim může být v dané ohrožující situaci nápomocna. Mající zájem dosáhnout změny ve svém životě v oblastech, které vnímají jako nevyhovující, znevýhodňující, ohrožující. Osoby do 26 let věku opouštějící zařízení pro výkon ústavní péče, osoby vracející se z vězení, osoby ohrožené závislostí a klienti OSPOD MěÚ Zábřeh.

6 Věková struktura cílové skupiny
Děti (11 – 15 let) Práce zaměřena zejména na nespecifickou primární prevenci. Dorost (16 – 18 let) Zaměření na nespecifickou a specifickou primární prevenci. Mladí dospělí (19 – 26 let) Zejména specifická primární prevence.

7 Poskytované služby Volnočasové aktivity
Prostřednictvím nabídky přitažlivých volnočasových aktivit se snažíme mladým lidem nabídnout možnost smysluplně trávit volný čas a motivovat je k seberealizaci. Díky společně trávenému času se postupně buduje důvěrný vztah mezi pracovníky a dětmi, což je důležité pro kvalitní poskytování sociálních služeb. Fotbálek, ping-pong, stolní hry, vnkovní sportovní aktivity (fotbal, vybíjená). Akce Náročnější volnočasové aktivity po stránce organizační, finanční.

8 Poskytované služby Sociální služby Kontaktní práce Informační servis
Poradenství Individuální případová práce Situační intervence Pomoc v krizi Asistenční služby Doučování, pomoc s přípravou do školy Práce s blízkou osobou

9 Poskytované služby Tematické bloky primární prevence
Tematické bloky zaměřené na preventivní témata. Témata: vztahy, drogy a návykové chování, ekologie, … Aktivity pořádané v rámci tematických bloků: prožitkové aktivity, stolní hry, besedy, přednášky. Poskytovaný materiál Kondomy Těhotenské testy

10 DĚKUJEME ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "Sdružení Podané ruce, o.s."

Podobné prezentace


Reklamy Google