Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém."— Transkript prezentace:

1 Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém prostředí. Dílčí cíle ● nenásilné provádění sociální prevence případně uplatňování sociální intervence (streetwork), ● vytěsňování živelně sportujících z ulic a tím minimalizování škody na majetku a posilování bezpečnosti sportujících i občanů měst

2 Sociální prevence -sport- Dílčí cíle ● zpřístupňování sportovních aktivit i pro sociálně handicapované zájemce, ● podchycování zájmu o sport a jeho využití pro pozitivní změnu životního stylu, ● nenásilný způsob výchovy k respektování přijatých pravidel, ● efektivnější využití již existujících zařízení (školní hřiště), ● zlepšování životního prostředí v zanedbaných a rizikových lokalitách

3 Sociální prevence -sport- Typy projektů ● skate + in line a víceúčelové sportovní areály ● školní hřiště zpřístupňovaná veřejnosti ● sportovní plácky ● sportovní vybavení

4 Sociální prevence -sport- Cílové skupiny ● děti a mládež projevující se sociálně patologickým chováním (již s vlastní kriminální zkušeností, z výchovných ústavů, v péči sociálních kurátorů, závadové party, experimentující s drogou apod.), ● děti, mládež i dospělí ze sociálně slabého a kriminálně rizikového prostředí (komunity ohrožené sociální exkluzí, gheta, holobyty, zanedbaná sídliště...) ● vyznavači sportovních (zejména netradičních) aktivit, kteří je z nedostatku jiné příležitosti provozují na nevhodných a nebezpečných místech (ulice, centra obcí, pěší zóny apod.).

5 Sociální prevence -sport- Doporučení pro realizaci ● Zapojení budoucích uživatelů do plánování projektu. ● Diskuse s obyvateli lokality (hluk, výskyt většího množství lidí). ● Sociální asistence. ● Půjčovna.


Stáhnout ppt "Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém."

Podobné prezentace


Reklamy Google