Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V lednu jsme provozovali s podporou obecního úřadu místní pohostinství. Pravidelně jsme otevírali pátky a soboty. Provoz byl zahájen již od konce listopadu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V lednu jsme provozovali s podporou obecního úřadu místní pohostinství. Pravidelně jsme otevírali pátky a soboty. Provoz byl zahájen již od konce listopadu."— Transkript prezentace:

1

2 V lednu jsme provozovali s podporou obecního úřadu místní pohostinství. Pravidelně jsme otevírali pátky a soboty. Provoz byl zahájen již od konce listopadu 2014.

3 Desátého ledna se od šesti hodin konala v místním pohostinství výroční schůze našeho sboru. Členy a hosty jsme si obsluhovali sami o kuchyni se postarali manželé Padrtkovi ze Sudslavi. Na schůzi byl zvolen nový výbor v tomto složení: StarostaDĚDEK Milan MístostarostaRŮŽIČKA Jan VelitelMORÁVEK Václav Zástupce veliteleRŮŽIČKA Martin JednatelHAVEL Jan HospodářHÁJEK Libor RevizorFIBIKAR Jiří StrojníkHORSKÝ Lukáš Člen výboruHORÁČEK Jiří

4 Na konci února byla hospoda předána novému nájemci. Od předchozího provozovatele jsme odkoupili část vybavení, jako talíře, příbory, pullitry, sklenice na víno, atd.

5 Tento měsíc jsme uspořádali tradiční sběr starého železa. Celkem se nám podařilo sesbírat tři vleky šrotu. Zároveň proběhl také úklid v hasičské zbrojnici. Na konci měsíce prošla naše Avia drobnými opravami a technickou kontrolou.

6 11. 4. se konala brigáda na homolské stráni, uklidili se a spálili zbytky větví. Po brigádě jsme poseděli v místním pohostinství, nechali jsme si upéct kančí žebra a panenku.

7 Začalo se také cvičit na novou soutěžní sezónu. Tento rok jsme začali trénovat v zemědelském areálu, kde se podařilo zprovoznit starý hydrant, odkud se plnila káď. Běhalo se po zpevněné asfaltové ploše.

8 Konec dubna se nesel v duchu tradičního pálení čarodějnic. Tento rok jsme program doplnili o stavění májky. Ta pak celý květen zdobila prostor před obchodem.

9

10 První naše letošní soutěž se konala 2. května v Brumbárově. Na okrskové soutěži nás reprezentovalo celkem šest družstev s těmito výsledky: Muži A7. místo33:91 s Muži B8. místo39:21 s Muži C9. místo40:00 s Ženy1. místo29:04 s Děti A2. místo59:01 s Děti B3. místo61:50 s

11

12 Týden po okrskové soutěži jsme s našimi dětmi zavítali do Kostelecké Lhoty, kde se na státní svátek 8. května konala soutěž o Lhoteckého Soptíka. Děti A (mladší)3. místo23:50 s Děti B (starší)3. místo26:34 s Děti C (starší)6. místo48:63 s

13

14 Tento rok se nám opět nevyhnulo ani čištění požární nádrže na návsi v Malé Lhotě. Po odpuštění vody jsme oškrabali stěny a dno od usazených řas, poté byly tyto nánosy omyty stříkačkou PS-12. Z jímky se za pomocí kalového čerpadla čerpala znečištěná voda, které jsme ředili čistou vodou z hydrantu. Čištění nám zabralo cca 2 hodiny.

15

16 Zavítali jsme také do jiného okresu a kraje, kde jsme se zúčastnili oslav 130ti let od založení SDH Číčová. Soutěž a doprovodný program probíhal na hřišti ve Velké Čermné. Náš sbor reprezentovalo družstvo mužů a žen. Muži1. místo31:00 s Ženy1. místo41:00 s

17

18 20. června se zástupci našeho sboru vydali s naší Avií na požární stanici v Rychnově nad Kněžnou. Zde se konal velitelský den, s podtitulem „Uživatelská kontrola požárního čerpadla“.

19 Již několik let se v tento měsíc zúčastňujeme soutěže O lhotecký džbán. Ta je pojata netradičně s vedlejšími úkoly, proto vždy na rychlosti požárního útoku nezáleží. Muži5. místoxx:xx s Ženy2. místoxx:xx s Děti (mladší)4. místoxx:xx s Děti (starší)2. místoxx:xx s

20

21 Z plánované soutěže v Olešnici u Rychnova sešlo, ta byla zrušena z důvodu klimatických podmínek. Právě srpen byl ve znamení sucha, zákazů odběrů vod, vyhlášení mimořádných klimatických podmínek i vyhlášení pohotovosti pro SDH.

22 22. se na místní požární zbrojnici rozezněla siréna, která vyhlásila požární poplach. Jednalo se o námětové cvičení našeho sboru, který jsme zaměřili na obsluhu požární techniky. Členové sboru si vyzkoušeli obsluhu požární stříkačky PS-12, včetně trochy teorie a další hasičské techniky. Po cvičení, se již tradičně konalo ukončení hasičské sezóny u místní zbrojnice. Točilo se pivo, pro děti tekla limonáda a v udírně vyseli domácí klobásy. Udírnu sboru daroval Radomír Palán.

23

24 Začátkem měsíce jsme zprovoznili stříkačku PS-8, která byla v roce 2013 zakoupena z firmy Vodňanské kuře a.s. na Vrchovině, včetně vleku a příslušenství.

25 V sobotu 5.9. se konala hasičská soutěž O Horecký pohár. Celkem 4 družstva reprezentovala náš sbor. Muži navíc ve dvou kategoriích. S PS-12 v kategorii strojů s úpravou na sání a s PS-8 v běžné kategorii. Muži PS-84. místo43:59 s Muži PS-12 (s úpravou)5. místo83:23 s Ženy4. místo40:18 s Děti (mladší)3. místo46:58 s Děti (starší)2. místo38:24 s

26

27 Od září jsme se začali každý týden scházet v hasičárně. Pracovalo se na technice, ale i na budově zbrojnice. Avia se dočkala opravy kabiny pro posádku, výměny výstražného zařízení, nového osvětlení jednotlivých kabin, atd. Proběhla také oprava a lakování vleku pro PS-8 a jeho vybavení. V klubovně byl nainstalován nový nábytek.

28

29

30

31 V listopadu se začalo pracovat na generální opravě PS-12. Z původní maličkosti, kterou jsme chtěli vyřešit během jednoho odpoledne se vyklubala totálka motoru. Stříkačka bude osazena „novým“, který jsme měli naštěstí již delší dobu zakoupen. Věříme, že nám bude opět sloužit několik dalších let.

32

33 V prosinci jsme začali s renovací motorové dvoukolové požární stříkačky DS-12, vyrobenou ve třicátých letech firmou Václav Ignác Stratílek ve Vysokém Mýtě.

34


Stáhnout ppt "V lednu jsme provozovali s podporou obecního úřadu místní pohostinství. Pravidelně jsme otevírali pátky a soboty. Provoz byl zahájen již od konce listopadu."

Podobné prezentace


Reklamy Google