Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Začátek listopadu je již tradičně spojen s ukončením zemědělského roku a vrcholí svěcení svátku svatého Martina Dnešní obnovená svatomartinská tradice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Začátek listopadu je již tradičně spojen s ukončením zemědělského roku a vrcholí svěcení svátku svatého Martina Dnešní obnovená svatomartinská tradice."— Transkript prezentace:

1

2

3 Začátek listopadu je již tradičně spojen s ukončením zemědělského roku a vrcholí svěcení svátku svatého Martina Dnešní obnovená svatomartinská tradice není pouze oslavou úrody na polích a vinicích, ale také přechází do roviny společenské…. Svatomartinské hody jsou ve znamení setkání s přáteli a posezení nad sklenkou mladého vína s dobrým jídlem. Magické datum oslav svatého Martina 11.11. je ve vinařském světě netrpělivě očekáváno. Vinaři tento den mohou otevřít první láhev vína, pocházející z podzimní sklizně…..

4 …..

5 11.11. v 10 00 hod. se uskutečnilo žehnání vína v katedrále sv. Petra a Pavla a poté následoval průvod na náměstí Svobody na slavnostní otevření svatomartinského vína

6 Náměstí Svobody, kde probíhaly svatomartinské hody

7 Po slavnostním otevření prvního svatomartinského vína, vystoupila cimbálová muzika Jožky Šmukaře

8 Účastníci po otevření prvních sklenic svatomartinského vína

9 Další pohled na účastníky Martinských hodů

10

11

12

13 ….

14

15 Vystoupení skupiny Neřeš

16

17 Pohled na náměstí odpoledne 12. 11.

18 Vystoupení folklorního souboru Modřice

19 Pohled na večerní náměstí 13.11.

20

21 … Program na náměstí Svobody během Martinských hodů začínal každý den ve 14 hod. Mimo 11.11. po žehnání vína v Katedrále sv. Petra a Pavla se průvod vydal po desáté hodině na náměstí Svobody k slavnostnímu otevření prvního Martinského vína, které bylo v 11. 00 hod. Atmosféra během Martinských hodů byla výborná, protože k tomu také přispívalo i pěkné počasí…

22 VLADIMÍR HUDEC Fotografie pořídil a zpracoval do prezentace 15.11.2014


Stáhnout ppt "Začátek listopadu je již tradičně spojen s ukončením zemědělského roku a vrcholí svěcení svátku svatého Martina Dnešní obnovená svatomartinská tradice."

Podobné prezentace


Reklamy Google