Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Avance manual Okavango River, na rozdíl od většiny vodních toků, teče do pouště. A to dokonce ve zvláštním období dešťů, přivádí 11 kubických kilometrů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Avance manual Okavango River, na rozdíl od většiny vodních toků, teče do pouště. A to dokonce ve zvláštním období dešťů, přivádí 11 kubických kilometrů."— Transkript prezentace:

1

2

3 Avance manual

4

5 Okavango River, na rozdíl od většiny vodních toků, teče do pouště. A to dokonce ve zvláštním období dešťů, přivádí 11 kubických kilometrů vody do pouště Kalahari, pusté oblasti kterou proměňuje do zelené delty, kam dokáže přilákat miliony afrických zvířat.

6 Toto je zdejší vysušená oblast

7

8 Pak se stane toto:

9

10

11 Velká povodeň v deltě Okavango je jednou z nejkrásnějších přírodních událostí. V očekávání období dešťů, stovky tisíc zvířat se v vydávají na jednu z nejúžasnějších migrací v Africe. Dešť zaplaví obrovské pouštní oblasti a vytvoří zde bludiště rybníků, kanálů, a močálů, které se stanou rájem pro tisíce zvířat.

12 Río Okavango

13

14 Les papyrů v deltě Okavanga. Hloubka vody nepřesahuje 50 cm.

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31 Africký divoký pes patří mezi ohrožené druhy severní Botswany

32 Volavky v letu u řeky Okavango, Botswana.

33

34

35 Párek afrických jeřábů

36

37

38 Delta Okavango, přesněji aluviální usazenina sedimentací, která přijímají vodu z řeky, aby se rozlila do terénu, odkud se nakonec vypaří. Pak se celý cyklus počíná znovu a pouštní zvířata mezitím simusí najít nový způsob jak přežít.

39 Delta řeky Okavango z vesmíru

40 Zatopená plocha pokrývá asi 22,000 km ² severní Botswany. Velká povodeň v oblasti Okavango má svůj vrchol v období od května do června. Je to nejlepší čas pro spatření početných stád slonů, stejně jako buvolů, hrochů, žiraf, zeber, leopardů, krokodýlů a nosorožců, kromě desítek druhů ptáků, kteří se zde shromáždili. Kromě toho je oblast delty Okavango obývaná etnickými skupinami které zde pomocí lovu a rybolovu přežívají po tisíce let.

41

42

43 Velká povodeň v deltě Okavango je bezesporu jednou z nejpůsobivějších přírodních událostí. K


Stáhnout ppt "Avance manual Okavango River, na rozdíl od většiny vodních toků, teče do pouště. A to dokonce ve zvláštním období dešťů, přivádí 11 kubických kilometrů."

Podobné prezentace


Reklamy Google