Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JAK SE LIDÉ UČÍ. Následuje 40 výroků. Zamyslete se, prosím, nad každým z nich. Pokud s ním souhlasíte, zapište číslici 1 do tabulky. Pokud ne, zapište.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JAK SE LIDÉ UČÍ. Následuje 40 výroků. Zamyslete se, prosím, nad každým z nich. Pokud s ním souhlasíte, zapište číslici 1 do tabulky. Pokud ne, zapište."— Transkript prezentace:

1 JAK SE LIDÉ UČÍ. Následuje 40 výroků. Zamyslete se, prosím, nad každým z nich. Pokud s ním souhlasíte, zapište číslici 1 do tabulky. Pokud ne, zapište do ní 0. Neexistují správné nebo špatné odpovědi.

2 Jaký je můj učební styl 1.Chci řešit problémy a dělat věci absolutně správně. 2.Docela rád riskuji. 3.Raději řeším problémy nebo úkoly postupně krok za krokem než nahodilými pokusy. 4.Mám raději jasné, jednoduché, přehledné věci nebo úkoly než něco komplikovaného. 5.Často dělám věci tak, jak mě napadne nebo jak mě to baví, aniž bych si je předem dlouze promýšlel. 6.„Co je psáno, to je dáno" samozřejmě neplatí. Lepší je si vše ověřit. 7.Na tom, co se naučím, je nejdůležitější, aby to fungovalo v praxi. 8.Baví mě pouštět se do něčeho nového, aktivně to vyhledávám.

3 9. Když se setkám s něčím novým, hned přemýšlím, jak toho využít, jak by se to dalo „uvést v život". 10. Přesnost nebo dodržování správného postupu považuji za velmi důležité. 11. Problémy a úkoly je třeba prostudovat.Ukvapeným závěrům se vyhýbám. 12. Při rozhodování bývám opatrný. Než se rozhodnu, pečlivě zvážím všechny možnosti. 13. Nejasnosti nemám rád. Vše má do sebe zapadat jako skládačka. 14. Dlouhé diskutování nemám příliš v lásce. Nejlepší je jít rovnou k jádru věci. 15. Dělat něco jinak, zkoušet něco nového, je pro mě výzvou, která mě oslovuje.

4 16. Než dojdu k závěru, se vším se podrobně seznámím a promyslím si to. 17. Prezentovat své myšlenky lidem "věci neznalým" bývá pro mě obtížné. 18. O problému nebo úkolu mám rád co největší přehled. Čím více informací a náhledů mám k dispozici, tím lépe. 19. Zabývám se záležitostmi tak, jak přicházejí. Svou činnost předem nijak zvlášť neplánuji. 20. Nápady a myšlenky ostatních lidí posuzuji podle toho, jak se osvědčí v praxi. 21. Rozhodovat se pouze na základě pocitů není správné. Vždy je potřeba zvažovat všechna fakta. 22. Když něco dělám, jsem sám k sobě náročný, tak trochu perfekcionalista.

5 23. Diskuse obohacuji spoustou různých nápadů. 24. V diskusích prosazuji to, o čem jsem přesvědčen, že bude fungovat. 25. Než se pustím do řešení úkolu nebo problému, prozkoumám jej z nejrůznějších úhlů pohledu. 26.Obvykle více mluvím, než naslouchám. 27. Častěji než jiní dokážu vymyslet praktické řešení. 28. Myslím, že nejlepším klíčem k dokončení věcí je důkladné logické myšlení. 29. Než definitivně napíšu oficiální dopis nebo zprávu, připravím si několik konceptů. 30. Nejdříve zvažuji všechny možnosti, teprve potom si jednu vyberu. 31. Bláznivým nápadům moc nefandím. Bývají nepraktické.

6 32 Osvědčuje se mi pravidlo „Dvakrát měř a jednou řež.“ 33. Obvykle více naslouchám než mluvím. 34. Nezáleží na tom, jak se co udělá. Hlavně, že to funguje. 35. Nutnost dodržovat přesné návody, pravidla nebo plány mě otravuje. Přestává to být zábavné. 36. Rád se bavím, bývám životem i duší různých akcí. 37. Aby měla práce smysl, je třeba ji dokončit. 38. Rád zkoumám, jak co funguje, rád pronikám do podstaty věcí. Je to důležité. 39. Mám rád, když se jednání drží programu a dodržuje se časový plán. 40. Nevadí mi, když se mi věci trošku vymknou z rukou.

7 Čísla otázekOdpovídající učební styl 2,5,8,15,19,23,26,35,36,40Aktivní 11,12,16,18,21,25,29,30,32,33Reflexivní 1,3,6,10,13,17,22,28,38,39Teoretický 4,7,9,14,20,24,27,31,34,37Pragmatický

8

9 je pro ně typické: vyhledávají nové zážitky, jsou otevření novým myšlenkám a nadšeně je přijímají. rovnou něco udělají a teprve pak přemýšlejí o následcích rádi spolupracují s jinými, ale zároveň mají sklon stavět se do popředí, vynikat NEBAVÍ JE: Praktická aplikace všech těch novinek - rychle ztrácejí zájem... AKTIVISTÉ

10 JE PRO NĚ TYPICKÉ: odstup a zkoumání problematiky z různých úhlů. shromažďují údaje a studují všechny dostupné informace, aby mohli dospět k podložený závěrům. pozorují ostatní a naslouchají jejich názorům předtím, než vysloví názor vlastní. PŘEMÝŠLIVCI

11 JE PRO NĚ TYPICKÉ: svá pozorování přetvářejí do komplexních a logicky promyšlených teorií. problém zvažují krok za krokem analýzu provádějí s odstupem od předmětu zkoumání; osobní názor spíše potlačí bývají odtažití, příliš neprojevují emoce jsou to většinou perfekcionisté, kteří trvají na tom, aby věci zapadaly do racionálního schématu. TEORETICI

12 JE PRO NĚ TYPICKÉ: rádi zkoušejí různé věci, hledají koncepční řešení, jež lze uplatnit v praxi mají sklon k netrpělivosti, jsou praktičtí a věcní Nesnášejí: dlouhé diskutování. PRAGMATICI


Stáhnout ppt "JAK SE LIDÉ UČÍ. Následuje 40 výroků. Zamyslete se, prosím, nad každým z nich. Pokud s ním souhlasíte, zapište číslici 1 do tabulky. Pokud ne, zapište."

Podobné prezentace


Reklamy Google