Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce14. 9. 2011 Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaTěleso a látka Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce14. 9. 2011 Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaTěleso a látka Název."— Transkript prezentace:

1 AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce14. 9. 2011 Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaTěleso a látka Název výukového materiáluTěleso a látka IdentifikátorVY_32_INOVACE_PreJa3 Anotace Prezentace určená ke shrnutí učiva o látce a tělesu, k opakování učiva.

2 Látka a těleso Co je to látka? Ušiji si z ní obleček?

3 Co nás obklopuje? Kolem nás se vyskytují tělesa. Těleso je osoba, rostlina nebo věc, které můžeme přisoudit tvar, rozměry a polohu. Fyzika zkoumá vlastnosti a pohyby těles.

4 Z čeho se tělesa skládají? Tělesa kolem nás jsou z různých látek. Látky dělíme na pevné např. dřevo, kámen, sklo, guma… kapalné např. voda, mléko, olej, rtuť,… plynné např. vzduch, vodní pára, zemní plyn, oxid uhličitý… Tělesa jsou z látek pevných, kapalných nebo plynných.

5 Pevná tělesa Jsou tvořena z pevných látek např. stůl, lžíce, kniha, auto,notebook…

6 Kapalná tělesa jsou tvořena z kapalných látek např. padající dešťová kapky, voda ve váze, mléko v láhvi, olej v láhvi, …

7 Plynná tělesa Jsou tvořena z plynných látek např. vzduch v míči, vzduch v duši jízdního kola, oxid uhličitý v sifonové bombičce,…

8 Použité materiály: Učebnice Fyzika pro 6. roč. ZŠ, SPN Praha 1981 Učebnice Fyzika pro 6. roč. ZŠ, Nakladatelství Prometheus, spol. s. r. o. 2003 Učebnice Fyzika pro 6. roč. ZŠ a víceletá gymnázia, Nakladatelství Fraus 2004 bazeny1.cz e-teskoma.cz vydelekzreklam.cz cz.all.biz ceskyduchodce.cz profimedia.cz vtpo.cz obchod23.cz shop.dela.cz diabolky-ls.webnode.cz army-shop.cz


Stáhnout ppt "AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce14. 9. 2011 Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaTěleso a látka Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google