Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přírodní vědy aktivně a interaktivně

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přírodní vědy aktivně a interaktivně"— Transkript prezentace:

1 Přírodní vědy aktivně a interaktivně
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace Název EM Test – Dýchací soustava Název sady EM GOJ_BIO_20 Vzdělávací obor Biologie Vzdělávací oblast Člověk a příroda, Informační a komunikační technologie Autor Mgr. Jaroslav Goj Ročník 1 Anotace Dutina nosní, Nosohltan, Hrtan, Průdušky, Průdušnice, Průdušinky, Plíce, Laloky, Alveoly, Výměna plynů, Oxid uhličitý, Vitální kapacita plic, VO2 Max

2 TEST - DÝCHACÍ SOUSTAVA

3 Z čeho se skládá dýchací soustava?
- Co je hlavní funkcí dýchací soustavy? Kde se kříží dýchací a trávící soustava? Jak se nazývá útvar, který se reflexivně uzavírá a brání vdechnutí potravy?

4 5. Jak vzniká zvuk v hrtanu?
6. Jaký je rozdíl mezi pravou a levou plící a proč? 7. Kde se v těle nachází plíce a čím jsou kryty? Jak se nazývají tenkostěnné váčky, ve kterých dochází k výměně plynů? Jak se nazývá odpadní látka, která je výdechem vypuzována z těla? Které jsou nejdůležitější dýchací svaly? Co je to vitální kapacita plic a VO2 max ?

5 konec


Stáhnout ppt "Přírodní vědy aktivně a interaktivně"

Podobné prezentace


Reklamy Google