Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLOVESA ČAS. SLOVESA ČAS ČAS SLOVES U sloves určujeme čas, podle toho, kdy se děj odehrává. Čas přítomný – děj se odehrává nyní. Milan čte. Čas budoucí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLOVESA ČAS. SLOVESA ČAS ČAS SLOVES U sloves určujeme čas, podle toho, kdy se děj odehrává. Čas přítomný – děj se odehrává nyní. Milan čte. Čas budoucí."— Transkript prezentace:

1

2 SLOVESA ČAS

3 ČAS SLOVES U sloves určujeme čas, podle toho, kdy se děj odehrává. Čas přítomný – děj se odehrává nyní. Milan čte. Čas budoucí – děj se bude teprve odehrávat. Milan bude číst. Čas minulý – děj se již odehrál. Milan četl.

4 Věty napiš ve všech časech.
Eva maluje obraz. B: Eva bude malovat obraz. M: Eva malovala obraz. Vyhledej PJ, urči rod, číslo, pád. Auto jede po silnici. B: Auto pojede po silnici. M: Auto jelo po silnici.

5 Text napiš v minulém/budoucím/ čase.
Děti jsou v kině. Sedí tiše a poslouchají. Film je o přírodě. Na plátně pochodují tučňáci. Mláďata se třesou zimou. Rodiče chytají ryby. Rybami mláďata krmí. Zima je krutá, nepřežijí všichni. Jak se jmenuje kniha nebo film s tučňáky?

6 Co víš o tučňácích? Vyhledej si informace a několik vět napiš.
TUČŇÁCI

7 Zdroje: www: office.microsoft.com Texty: vlastní tvorba


Stáhnout ppt "SLOVESA ČAS. SLOVESA ČAS ČAS SLOVES U sloves určujeme čas, podle toho, kdy se děj odehrává. Čas přítomný – děj se odehrává nyní. Milan čte. Čas budoucí."

Podobné prezentace


Reklamy Google