Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podstatná jména Rod podstatných jmen ROD podstatných jmen R od podstatných jmen určujeme pomocí ukazovacích zájmen v jednotném čísle. Ten – dům, strom,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podstatná jména Rod podstatných jmen ROD podstatných jmen R od podstatných jmen určujeme pomocí ukazovacích zájmen v jednotném čísle. Ten – dům, strom,"— Transkript prezentace:

1

2

3 Podstatná jména Rod podstatných jmen

4 ROD podstatných jmen R od podstatných jmen určujeme pomocí ukazovacích zájmen v jednotném čísle. Ten – dům, strom, otec, spisovatel, slon Ta – květina, tráva, dívka, opice To – koště, hříbě, kotě, hřiště TEN – rod mužský TA – rod ženský TO – rod střední

5 Označ podstatná jména a urči rod. Návštěva v ZOO V sobotu jsem byl v zoo. Viděl jsem mnoho zvířat. Nejvíce se mi líbili tučňáci a lachtani. Vydry vesele dováděly ve vodě. Lední medvěd byl líný a ospalý. Opice skotačily na kmenech stromů. Plameňáci a vodní ptáci líně postávali ve vodě.

6 Napiš svůj zážitek z návštěvy ZOO. V textu podtrhni podstatná jména.

7 Zdroje: www: office.microsoft.com Texty: vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Podstatná jména Rod podstatných jmen ROD podstatných jmen R od podstatných jmen určujeme pomocí ukazovacích zájmen v jednotném čísle. Ten – dům, strom,"

Podobné prezentace


Reklamy Google