Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nový zákon o ochraně ovzduší z pohledu obce s rozšířenou působností.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nový zákon o ochraně ovzduší z pohledu obce s rozšířenou působností."— Transkript prezentace:

1 Nový zákon o ochraně ovzduší z pohledu obce s rozšířenou působností

2  Zoufalé  Absurdní  Obludně byrokratické

3  Neudržitelné 1. Ekonomicky nesmyslné 2. Sociálně neúnosné 3. Nechránící životní prostředí

4 Ekonomicky nesmyslné  Ekonomicky nesmyslné - transfer prostředků obyvatel k autorizovaným osobám.  Vysoká zátěž dodavatelů energií (např. dodavatelů CZT) a zejména obcí s rozšířenou působností na vznik a údržbu databází spotřeb energií jednotlivých osob ?

5 Sociálně neúnosné  Sociálně neúnosné – neobsahuje analýzu jaké socialní skupiny zákon především postihne.  Obecně je možné usuzovat že především seniory, obyvatele venkova a osoby vlastnící starší rodinné domy,zákon neobsahuje žádné pobídky jen sankce, což je pro některé občany neřěšitelné.

6 Nechránící životní prostředí  Nechránící životní prostředí – např. § 12 umožňuje omezit provoz na komunikacích jen pokud existuje dopravně stejné řešení( co to je) na komunikaci nevedoucí sousední obcí ( ob jednu už to nevadí) v nezastavěném území ( skvělé pro města a silnice vyšších tříd).  Neřeší spalováni odpadů v zařízeních pod 15kW.  Neřeší nízkoenergetické a pasivní RD ( jak dodavatel plynu pozná, že můj dům spotřebuje 3kW pro vytápění a nikoli např. pro vaření?)

7 Přesto řešení existuje 1. Přijmout euronovelu 2. Peníze na úřady a úředníky dát jako dotaci na nové kotle 3. Vytápění tuhými palivy zahrnout do komunální daně


Stáhnout ppt "Nový zákon o ochraně ovzduší z pohledu obce s rozšířenou působností."

Podobné prezentace


Reklamy Google