Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Diagnostika a reedukace. Garantem diagnostiky jsou  Pedagogicko-psychologické poradny  Speciálně pedagogická centra.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Diagnostika a reedukace. Garantem diagnostiky jsou  Pedagogicko-psychologické poradny  Speciálně pedagogická centra."— Transkript prezentace:

1 Diagnostika a reedukace

2 Garantem diagnostiky jsou  Pedagogicko-psychologické poradny  Speciálně pedagogická centra

3 Orientační diagnostiku SPU  V rodině – dítě selhává v běžných denních činnostech, liší se od staršího sourozence, od vrstevníků  Ve škole - výrazný rozdíl mezi výkony ve čtení (psaní) a v jiných předmětech  Střední školy – opět výrazný nepoměr mezi výkonem v různých činnostech  Dospělí

4 Diagnostika v předškolním věku Není diagnostika dys-poruch, ale rizika… Zahrnuje oblasti nutné pro osvojení dovedností: -Řeč -Sluchová percepce -Zraková percepce -Motorika, grafomotorika -Sebeobsluha Probíhá v rodině, v mateřské škole….

5 DIAGNOSTIKA SPU  Diagnostický proces zahrnuje: 1.Anamnéza rodinná a osobní 2.Inteligence 3.Diagnostika úrovně čtení 4.Diagnostika úrovně psaní 5.Diagnostika úrovně zrakové a sluchové percepce 6.Řeč 7.Pravo-levá a prostorová orientace 8.Lateralita. Motorika.

6 Závěry diagnostického procesu  Zpráva z vyšetření  Integrace a z ní vyplývající integrační opatření nebo …  Příznaky dyslexie, rysy dyslexie…. Integrační opatření

7


Stáhnout ppt "Diagnostika a reedukace. Garantem diagnostiky jsou  Pedagogicko-psychologické poradny  Speciálně pedagogická centra."

Podobné prezentace


Reklamy Google