Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SYNONYMA Jazyk a řeč.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SYNONYMA Jazyk a řeč."— Transkript prezentace:

1 SYNONYMA Jazyk a řeč

2

3 Použité odkazy www.pixabay.com
Chlapec a děvče, AUTOR NEZNÁMÝ.  [cit ]. Dostupný na WWW: Dům, AUTOR NEZNÁMÝ.  [cit ]. Dostupný na WWW: Míč, AUTOR NEZNÁMÝ.  [cit ]. Dostupný na WWW: Auto, AUTOR NEZNÁMÝ.  [cit ]. Dostupný na WWW: sportovn%C3%AD-automobil-42552/

4 Metodický pokyn Integrovaný blok: synonyma
Popis: materiál obsahuje pracovní list s obrázky, pomocí kterých si děti procvičují některá ze synonym (slova souznačná) Např. chlapec-kluk.,dívka-holka,míč-balón,dům-chalupa ,auto-vůz Očekávání a cíle: děti získají základní povědomí o slovech souznačných a dovednost nahradit dané slovo slovem souznačným Slova souznačná (synonyma) jsou slova stejného nebo podobného významu Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Práce s interaktivním výukovým materiálem
1. dítě si vybere obrázek, pojmenuje ho, při správné odpovědi na něj může kliknout a objeví se smajlík 2. další dítě najde stejný obrázek a pokud správně určí synonymum, může na obrázek kliknout a obrázek opět zmizí a objeví se smajlík 3.takto pokračuji se všemi obrázky Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Cílem práce je seznámit a procvičit s dětmi slova souznačná (synonyma) aneb „Jak se to řekne jinak“ Obrázky chlapce, dívky, auta, míče a domu mají děti nakresleny na kartičkách, připevňují je na magnetickou tabulku a říkají, jak se dá obrázek pojmenovat jiným slovem Jiná varianta je přímá kresba obrázků na tabulku a hledání slov souznačných Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Prvky polytechnické výchovy
Rozšiřování slovní zásoby Pojmenovávat věci, kterými je člověk obklopen Nacházet pro věci různá pojmenování Poznat slova stejného nebo podobného významu Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "SYNONYMA Jazyk a řeč."

Podobné prezentace


Reklamy Google