Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÁNOCE Jak pomáháme mamince?.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÁNOCE Jak pomáháme mamince?."— Transkript prezentace:

1 VÁNOCE Jak pomáháme mamince?

2 Co nepatří do vánočního cukroví?

3 Co dává maminka do cukroví?

4 Použité zdroje obrázků a zvuků
(mrkev) Fotoarchiv autorek (mouka, droždí, kypřící prášek)

5 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (modelína, podložka, vykrajovátka, váleček, rádýlko) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Metodický postup S dětmi si povídáme o vánočních tradicích – pečení cukroví, děti rozeznávají druhy moučníků, dezertů a jejich využití. Dále se naučí poznávat, co patří k pečení moučníků. Navazuje výtvarná aktivita – tvoření cukroví z modelíny Očekávání a cíle Jednoduché úkony s výtvarnými pomůckami – modelína (válení, vykrajování, vrstvení …) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na prvním snímku se obrázek, který nepatří do cukroví, při kliknutí otočí a zmizí. Správný obrázek zůstává beze změn. Na druhém snímku se ingredience patřící k pečení při kliknutí otočí, ostatní zmizí. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast dítě a jeho tělo (biologická) Podoblast jemná motorika, koordinace ruky a oka. téma – Vánoce Dosažené KONKRETIZOVANÉ VÝSTUPY – modelovat, zkoumat hmatem vlastnosti materiálu. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "VÁNOCE Jak pomáháme mamince?."

Podobné prezentace


Reklamy Google