Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pohyb ve vesmíru Grafomotorika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pohyb ve vesmíru Grafomotorika."— Transkript prezentace:

1 Pohyb ve vesmíru Grafomotorika

2

3

4

5

6

7 Použité odkazy Vlastní ilustrace

8 Metodický pokyn Integrovaný blok: jemná motorika, koordinace oka a ruky
Popis Děti sledují dráhu 4 kamenných planet kolem slunce, komety a raket Očekávání a cíle Vést stopu tužky po kruhu. Správné držení tužky, procvičení a uvolnění ramenního kloubu při opisu kružnic různé velikosti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Encyklopedie Vesmír Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Předchází rozhovor o planetách, vesmíru s encyklopedií. Hravou formou si děti procvičí grafomotoriku – využití interaktivního pera Na snímku č. 1 děti znázorňují pohyb planet kolem slunce Na snímku č. 2 kliknutím oblohou profičí kometa, vzápětí se za ní objeví její trajektorie – děti mají za úkol trajektorii pomoci pera obkreslit Na snímku č. 3 kliknutím na oblohu přiletí raketa a opět zanechá svou dráhu Na snímku č. 4 kliknutím opět přiletí raketa (4 letí nahoru, 3 letí zpátky na zem) Na snímku č. 5 poslední 4. raketa zůstává kroužit kolem Země Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Obrázky planet a slunce jsou zalaminované, děti umísťují planety podle jejich vzdálenosti od slunce Na magnetické tabulce kreslí děti stejné trajektorie pomoci fixu Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Prvky polytechnické výchovy
Poznat geometrický tvar – kruh Seznamovat se se světem kolem nás Projevovat zájem o encyklopedie Rozšiřovat slovní zásobu o nové výrazy Rozvoj jemné motoriky Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Pohyb ve vesmíru Grafomotorika."

Podobné prezentace


Reklamy Google