Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dotační program na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů pro rok 2018 Blanka Procházková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dotační program na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů pro rok 2018 Blanka Procházková."— Transkript prezentace:

1 Dotační program na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů pro rok 2018
Blanka Procházková

2 Dotační titul č. 1 Dotace na pořízení, rekonstrukci a opravu požární techniky a nákup věcného vybavení JSDH obcí Olomouckého kraje 2018 (Pravidla JSDH)

3 Dotační titul č. 2 Dotace pro JSDH obcí Olomouckého kraje na nákup dopravních aut a zařízení 2018 (Pravidla DA)

4 Cíl dotačního programu
podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí (JSDH) v Olomouckém kraji ve veřejném zájmu a v souladu s cíli Olomouckého kraje.

5 Důvod vyhlášení dotačního programu
dodržení § 27 odst. 3 písm. b) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, kdy k zabezpečení plošného pokrytí území kraje jednotkami požární ochrany přispívá kraj obcím na financování potřeb jejich jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí; obecným účelem vyhlášeného dotačního programu je zajištění akceschopnosti jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Olomouckého kraje.

6 Financování Program na podporu JSDH 2018 Předpokládaná výše financí celkem Kč z toho: DT č. 1 – Pravidla JSDH Kč DT č. 2 – Pravidla DA Kč

7 Minimální a maximální výše dotace
DT č. 1 min Kč max Kč DT č. 2 min Kč max Kč Spolufinancování ve stejné výši jako poskytnutá dotace V případě, že bude poskytnuta dotace do 35 tis. Kč, není vyžadována spoluúčast.

8 ČÁSTKA ŽÁDANÉ DOTACE MUSÍ BÝT UVEDENA
V CELÝCH STECH V ÚČELU POUŽITÍ DOTACE NEPSAT NÁZEV, TYP NEBO VÝKON VYBAVENÍ CO DO ÚČELU POUŽITÍ DOTACE NAPÍŠETE TO BUDE I VE SMLOUVĚ A TO JE NUTNÉ PODLE SMLOUVY NÁSLEDNĚ I VYÚČTOVAT

9 Pravidla JSDH Jedna jednotka SDH obce = jedna žádost
Pokud má obec zřízeno více jednotek SDH podá pro každou jednotku SDH žádost samostatně. Jedna žádost = jeden věcný prostředek nebo soubor prostředků

10 Pravidla JSDH – příklady
soubor hadic a požárních armatur, dýchací přístroj s příslušenstvím, vyprošťovací nástroj, elektrocentrála s příslušenstvím, soubor pro odstraňování hmyzu, prostředky k zajištění dopravní nehody, oprava požární stříkačky nebo CAS nebo DA nebo pořízení pneumatik, pořízení majáku a zábleskové rampy včetně montáže apod.

11 Pravidla JSDH Možnost výběru z hodnotící tabulky dle B2.
Nelze kombinovat např. osobní ochranné prostředky s dalším vybavením, nebo pořízení pneumatik najednou pro CAS a DA. Určení zda budete žádat o dotaci neinvestiční nebo investiční doporučujeme konzultovat s účetní nebo finančním oddělením.

12 Pravidla JSDH Neuznatelnými výdaji se rozumí výdaje, které nelze zahrnout do celkových předpokládaných ani celkových vynaložených výdajů na realizaci akce/projektu: úhrada daní, daňových odpisů, poplatků a odvodů, úhrada úvěrů a půjček, nákup věcí osobní potřeby, penále, pokuty, pojistné, leasing nákup darů bankovní poplatky, nákup nemovitostí,

13 DPH, pokud příjemce je plátcem DPH a dle zákona č. 235/2004 Sb
DPH, pokud příjemce je plátcem DPH a dle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, má možnost nárokovat odpočet daně na vstupu plně či  částečně, vybavení hasičské zbrojnice (vyjma zařízení nezbytného pro zajištění nepřetržité akceschopnosti požární techniky např. kompresor pro zajištění stálého tlaku v brzdovém systému požárních automobilů nebo průběžné nabíjení akumulátorů mobilní požární techniky a systémy pro svolání hasičů v případě výjezdu jednotky), slavnostní vycházkové uniformy, pořízení a opravy vybavení pro požární sport (za vybavení pro požární sport se považuje mimo jiné i vybavení a úpravy technických prostředků požární ochrany, které neodpovídají technickým předpisům nebo parametrům uváděných výrobcem technických prostředků při schvalování způsobilosti jeho použití při uvedení na trh), rekonstrukce a opravy budov.

14 Pravidla DA Jedna jednotka SDH obce = jedna žádost.
Jedna žádost = jeden dopravní automobil případně dopravní automobil s nákladním přívěsem pro jednu jednotku SDH. Možno žádat pouze při kombinaci se státní dotací z MV GŘ HZS ČR na pořízení nového dopravního automobilu nebo dopravního automobilu s přívěsem.

15 Pravidla DA - podmínka V roce 2018 obdrží dotaci MV GŘ HZS ČR při splnění podmínek 14 obcí pro 17 jednotek SDH obcí Olomouckého kraje. Obec Bochoř Obec Čechy pod Kosířem Obec Čelechovice na Hané Obec Dětkovice Obec Držovice Obec Lipová Obec Lutín Obec Náklo Město Němčice nad Hanou Statutární město Olomouc Obec Senice na Hané Obec Skrbeň Obec Těšetice Obec Určice

16 Termín pro podání žádostí
do hod včetně doručení na krajský úřad Platí pro oba dotační tituly.

17 Vyhodnocení žádostí Vyhodnocení podaných žádostí bude předloženo na schůzi Rady Olomouckého kraje dne a následně na zasedání Zastupitelstva Olomouckého kraje dne

18 Použití dotace a vyúčtování
DT č. 1 Pravidla JSDH od do Vyúčtování nejlépe do 1 měsíce od realizace účelu nejpozději do DT č. 2 – Pravidla DA od do Vyúčtování nejlépe do 1 měsíce od realizace účelu nejpozději do Vyúčtování se vždy řídí uzavřenou smlouvou! Náležitosti vyúčtování v čl. II odst. 4.

19 Použití dotace a vyúčtování
Termín použití dotace do (pro DT č. 2 do ) Znamená, že nejpozději musí odejít peníze z účtu nebo musí být faktura uhrazena hotově. Nestačí mít fakturu vystavenou ( ), ale i zaplacenou.

20 Propagace Olomouckého kraje
Logo Olomouckého kraje na webových stránkách obce po dobu 1 roku od pořízení – opravy vybavení. U dotací nad 35 tis. Kč je nutno pořízené – opravené vybavení označit logem Olomouckého kraje – tam, kde to není možné, je tabulka na požární zbojnici. Spolu s logem bude uvedena informace, že poskytovatel akci finančně podpořil. (webové stránky a tabulka na zbrojnici)

21 Kontaktní osoba Blanka Procházková 6. NP kancelář č. 619 tel

22 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Dotační program na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů pro rok 2018 Blanka Procházková."

Podobné prezentace


Reklamy Google