Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŽÁBY, ŽABKY A ŽABIČKY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŽÁBY, ŽABKY A ŽABIČKY."— Transkript prezentace:

1 ŽÁBY, ŽABKY A ŽABIČKY

2 NAŠI KAMARÁDI SKŘÍTKOVÉ PRŮVODCI VZDĚLÁVACÍMI OBLASTMI
Dítě a jeho psychika Dítě a svět Dítě a společnost Dítě a ten druhý Dítě a jeho tělo Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 NEJZNÁMĚJŠÍ ŽÁBY ČECH ROSNIČKA SKOKANI ROPUCHA

4 ŽABÍ ŽIVOTNÍ CYKLUS

5 A TAKHLE TO VYPADÁ VE SKUTEČNOSTI…

6 DOKRESLI POHYBY…

7 Použité zdroje obrázků
Kresby skřítků jsou použity se svolením autorek Yvety Šteruské a Marie Kádnerové.

8 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (pastelky, tužka) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Metodický postup Materiál pomůže dětem seznámit se s životním prostředím žabek, které se u nás vyskytují, pokud je voda dostatečně čistá. Na snímku č. 3 jsou fotky několika českých žab; na snímku č. 4 je interaktivní životní cyklus žab s animovanými obrázky. Na snímku č.5 jsou jednotlivá stádia na fotkách. (páření žab, žába s vajíčky, různá stádia vajíček a pulců, mladá žabka) Snímek č. 6 je podklad pro grafomotorické cvičení. Děti na dotykové obrazovce pokračují v započatých liniích. Totéž děti mohou kreslit pastelkou na pracovní list (snímek č. 8). Snímky č. 7 a 9. jsou omalovánky. Očekávání a cíle Děti prohloubí svoje znalosti o žabkách. Uvědomí si, jakou cenu má čistá voda. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Snímek č.3 - Po dotyku na jednotlivé žáby s o objeví popisy. Snímek č.4 – po prvním dotyku (kamkoliv) se objeví žabka v tůňce; Když se jí dotknu, objeví se další stadium – vajíčka; po dotyku na vajíčka se objeví další stadium – pulec se žábrami; obdobně pokračuji až k dospělé žábě. Ostatní snímky jsou bez animací. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast – DÍTĚ A SVĚT (ENVIROTNMENTÁLNÍ) Vzdělávací podoblast – Vztah k životnímu prostředí Dosažené konkretizované výstupy – chránit vodu a vodní zdroje, znát hodnotu čisté vody. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "ŽÁBY, ŽABKY A ŽABIČKY."

Podobné prezentace


Reklamy Google