Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Centrální poštovní systém

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Centrální poštovní systém"— Transkript prezentace:

1 Centrální poštovní systém
Petr Dadák UIS V.

2 dadak@uikt.mendelu.cz UIS V.
Obsah Motivace Co všechno to umí? Jak to funguje? Jak to vypadá uvnitř? Problémy Možná rozšíření UIS V.

3 dadak@uikt.mendelu.cz UIS V.
Motivace aneb co bylo? Domény mendelu.cz, node, pef, uikt, zf Izolované servery – ruční přeposílání AntiVir&AntiSpam ??? Roztroušená evidence aliasů uživatelé hromadné téměř bez využití možností UIS V.

4 dadak@uikt.mendelu.cz UIS V.
Co to umí? Průchod přes Mlcoun1, Mlcoun2 AntiVir/AntiSpam Doručování na jedno místo zvolené v UIS Správa aliasů lidí Hromadné aliasy a mailing listy Odběratelů i pomocí kvalifikátorů a parafikátorů Ne nutně hromadný SMTPS auth brána UIS V.

5 dadak@uikt.mendelu.cz UIS V.
Jak to funguje? Svět node - UIS dahlia Postfix Content Filter AtniVir AntiSpam akela Směrování pošty tilia arsik UIS V.

6 dadak@uikt.mendelu.cz UIS V.
Cesta do nitra I Základem data v UIS Loginy Aliasy Hromadné aliasy a mailing listy Generování atributů a částí LDAP stromu Atributy mail, mendeluMailDeliveryAddress Struktury postihující Hrom. al. + mlisty UIS V.

7 dadak@uikt.mendelu.cz UIS V.
Cesta do nitra II Postfix s napojením na LDAP Sám již provádí některé AvAs kontroly existence příjemce, odchozí domény [reverzní dns odesilatele] odmítání již v SMTP spojení Routování mailů Zbytkové aliasy – balast (dahlia) UIS V.

8 dadak@uikt.mendelu.cz UIS V.
Cesta do nitra Amavisd-new - Content Filter obsahuje Spamassassin BAYES, DCC, Razor, Pyzor, SPF ClamAV Další pravidla pro obsah ů zejména příloh Dvojité přípony Spustitelné soubory ContentType Analyzují se i obsahy příloh v archivech UIS V.

9 dadak@uikt.mendelu.cz UIS V.
Problémy Ne úplně zvládnutá informační kampaň Žravost vs. benevolence filtrů Problém anglických mailů Potřeba neustálého cvičení v obou směrech Ruční whitelist Uživatelé používají fw místo předání zprávy UIS V.

10 dadak@uikt.mendelu.cz UIS V.
Možná rozšíření Personalizace ContentFilteru dle LDAP Vlastní white/black SpamLevel Povinný smtps auth. Možná kontrola login – sender address Auto přepisování při odchodu na hezkou adresu => Ale tohle si může uživatel udělat v klientovi UIS V.

11 dadak@uikt.mendelu.cz UIS V.
Q&A Děkuji za pozornost UIS V.


Stáhnout ppt "Centrální poštovní systém"

Podobné prezentace


Reklamy Google