Współpraca transgraniczna dzisiaj i jutro Bielsko-Biała 29 września 2009 r.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
česko-německé spolupráce předškolních zařízení
Advertisements

Ogólne zasady realizacji projektów w ramach
Bezpečnost v chemických areálech
Evropská politika soudržnosti 2014 – 2020
System Informacji Przestrzennej Powiatu Cieszyńskiego jako narzędzie wspierające współpracę transgraniczną "MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska Program Operacyjny.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Interreg IIIA Česká republika- Polsko , Olomouc, Hotel Flora EUROREGION PRADĚD - PRADZIAD Seminář je spolufinancován.
Fond mikroprojektů Regionu Beskydy Interreg IIIA CZ-PL
ČESKO-POLSKÉ KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍ PARTNERSTVÍ
„Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“
Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej. Vysoká správní škola v Bielsku-Białé
Projekt CZ.3.22/2.3.00/ Spolupráce škol a veřejných institucí v česko-polském pohraničí.
Předložky v časových údajích
Zakladatelé / Gründer Ústecký kraj Svazek obcí v regionu Krušných hor
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky prvního ročníku Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Délka trvání:10 minut Ročník:7.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Kód VM: VY_32_INOVACE_3ZIM03 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Zimková Datum:
• Autor • Mgr. Anna Pastuchová • Cílová skupina • Aj5 • Očekávané výstupy • Umět utvořit ústní a písemné sdělení na dané téma • Klíčové kompetence • Pracovní.
Budoucí čas „to be going to“
Efektivní softwarové projetky
Zábava. e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí a opakují slovní zásobu k tématu Zábava – TV, kino, hudba. Výrazy si procvičí dle zadání v prezentaci. Vzdělávací.
CAN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Svatava Mazurová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Jídlo e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí a opakují výrazy týkající se jídla. Výrazy si mohou procvičit dle zadání v prezentaci. Vzdělávací oblast:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.20 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 20 Název materiálu:Christmas Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Tento digitální u č ební materiál (DUM) vznikl na základ ě ř ešení projektu OPVK, registra č ní č íslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_30.
Zvířatae Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze a slovní zásobu na téma Zvířata, což je podpořeno vizuálně i sluchově. Žáci si procvičí čtení.
Sloveso „to have got“ 5.ročník (k učebnici Projekt 1)
Unit One TO BE To Have. To Be / být  I am  You are  He, she,it is  We are  You are  They are  Já jsem  Ty jsi  On, ona,ono je  My jsme  Vy.
Nakupováníe Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze na téma Nakupování, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci si procvičí čtení a dále.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-15-Česká republika Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Popis lidí a věcí e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí slovní zásobu potřebnou při popisu věcí a osob. Výrazy si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Abba – poslech, práce s textem.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Tutorial:Mechanic - electrician Topic: Electric measurement the 2nd. year Power output- AC 3-phase Prepared by: Ing. Jiří Smílek Projekt Anglicky v odborných.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Sporty a aktivity e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní výrazy a fráze na téma Sporty a aktivity. Fráze si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_23.
Tutorial: Engineering technology Topic: Casting to temporary forms Prepared by: Ing. Elena Nová Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Přítomné časy, budoucí – will, minulý čas prostý - 6. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu.
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Anglický jazyk – gramatika, slovní zásoba Číslo materiálu: EU Název: Present simple Autor: Mgr.
Číslo: VY_32_INOVACE_15_05 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: UNIT 1.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Past tense TO BE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Svatava Mazurová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present simple – Wh- questions.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovesné časy v angličtině To be going to VY_22_INOVACE_30 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 02Číslo.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present simple – Yes/No questions.
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_01_AJ_EP Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Základní škola Soběslav, tř. Dr. Edvarda Beneše 50 Tř. Dr. E. Beneše 50/II, Soběslav, IČO: tel: Vzdělávací.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Look VY_22_INOVACE_17 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_204_Systém organismů AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM:
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Ing. Luděk Šprongl CL Nemocnice Šumperk
Vývoj materiálů pro elektromagnetickou kompatibilitu
© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco Public ITE PC v4.0 Chapter 1 1 The Internet and Its Uses Working at a Small-to-Medium Business or.
Označení DUM Fi- DUM Autor
Transkript prezentace:

Współpraca transgraniczna dzisiaj i jutro Bielsko-Biała 29 września 2009 r.

Vysoká správní škola v Bielsku- Białej Přeshraniční spolupráce dnes a zítra Bielsko-Biała 29. září 2009

Projekt Rozwój źródeł ludzkich Śląska Czesko-Polskiego realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Współpracy Transgranicznej Republika Czeska – Rzeczpospolita Polska 2007 – Współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.

Projekt: Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska realizovaný v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika Spolufinancovaný z prostředků Evropského fondu regionálního rozvoje.

Cel główny projektu: Rozwój współpracy transgranicznej na płaszczyźnie edukacji, przedsiębiorczości, turystyki. Cele szczegółowe projektu: Analiza stanu środowiska naturalnego, rozwoju turystyki i przedsiębiorczości na terenie Śląska Cieszyńskiego Promocja kształcenia ustawicznego po obu stronach granicy Wykształcenie specjalistów ds. współpracy czesko- polskiej inicjujących i realizujących projekty transgraniczne

Všeobecný cíl projektu: Rozvoj přeshraniční spolupráce na úrovni edukace, podnikání, cestovního ruchu. Speciální cíle projektu: Analýza stavu životního prostředí, cestovního ruchu a podnikání na území Těšínského Slezska Analýza stavu životního prostředí, cestovního ruchu a podnikání na území Těšínského Slezska Propagace celoživotního vzdělávání na obou stranách hranice Propagace celoživotního vzdělávání na obou stranách hranice Vzdělání specialistů pro česko-polskou spolupráci, kteří budou iniciovat a realizovat přeshraniční projekty Vzdělání specialistů pro česko-polskou spolupráci, kteří budou iniciovat a realizovat přeshraniční projekty

Lider projektu: Vysoká Škola Sociálně správní, Institut celoživotniho Vzdělávání Havířov o.p.s. Partner polski: Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Polska część projektu realizowana jest od lutego 2009r. do października 2010r.

Vedoucí partner projektu: Vysoká škola sociálně správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Polský parner projektu: Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Polská část je realizována únor 2009r. až ríjen 2010r

Zespół badawczy WSA przeprowadził badania terenowe, w których przeanalizowano najważniejsze kompetencje mieszkańców polskiej części Śląska Cieszyńskiego. Na podstawie badań powstał Raport i ostateczny produkt tej części projektu – publikacja pt.: Kompetencje cywilizacyjne mieszkańców Podbeskidzia. Działanie I: Badania – Raport – Publikacja

Aktivita I: Průzkum – Zpráva – Publikace Průzkumní skupina WSA provedla terénní průzkum, v kterém byly zkoumané nejdůležitější kompetence obyvatel polské části Těšínského Slezska. Na základě průzkumu vznikla Zpráva a koněčný výstup této části projektu – publikace s názvem: Civilizační kompetence obywatel Podbeskydí.

Stugodzinny program szkolenia, w którym połączono naukę podstaw gramatyki, słownictwa, wymowy z częścią poświęconą rozumieniu kultury czeskiej, zwyczajów i obyczajów u naszych południowych sąsiadów. 22 sierpnia szkolenie zakończyło 37 uczestników projektu. Działanie II: Szkolenie językowe z podstaw języka czeskiego

Aktivita II: Jazykové školení základy českého jazyka Stohodinový rozvrh školení, ve kterém byla spojená vyúka základů mluvnice, slovní zásoby a výslovnosti s porozuměním české kultury, zvyků a obyčejů naších jižních sousedů. 22. srpna školení ukončilo 37 účastníků projektu

Studia pn. Administracja i zarządzanie procesami transgranicznymi. Specjalista ds. współpracy czesko-polskiej realizowane będą od października 2009 do czerwca 2010r. To jedyny taki kierunek w Polsce łączący wiedzę z zakresu ekonomii, przedsiębiorczości, komunikacji międzykulturowej, transgranicznej mobilności zawodowej. Słuchacze studiów na zakończenie przygotowują praktyczne projekty współpracy z partnerami z Republiki Czeskiej. Działanie III: Innowacyjne studia podyplomowe

Aktivita III: Inovační postgraduální studium Studium s názvem: Správa a řízení přeshraničních procesů. Specialista pro česko-polskou spolupráci bude realizované od října 2009 do června 2010r. Je to jediný takový obor v Polsku, který spojuje vědomosti z ekonomiky, podnikání, mezikulturní komunikace a přeshraniční pracovní mobili ty. Posluchači studia na závěr budou připravovat praktické projekty spolupráce s partnery z České republiky.

We wrześniu uruchomione zostało Centrum Konsultacyjno-Informacyjne, w ramach którego pracownicy projektu przygotowywać będą m.in. cykliczny newsletter z najciekawszymi informacjami na temat konferencji, imprez i spotkań transgranicznych, propozycji współpracy z partnerami z Republiki Czeskiej. Wszyscy zainteresowani otrzymywaniem newslettera mogą wysłać zgłoszenie na adres mailowy projektu: Działanie IV: Centrum Konsultacyjno – Informacyjne

Aktivita IV: Konzultačně-informační středisko Od září začne působit Konzultačně-informační středisko, v rámci kterého pracovníci projektu budou mj. pravidelně připravovat newsletter s nejzajímavějšími informacemi o konferencích, akcích, přeshraničních setkáních, o návrzích spolupráce s partnery z České republiky. Všichni, kteří mají zájem o newsletter se mohou přihlásit na e- mailovou adresu projektu:

Ogłoszenia prasowe Ogłoszenia prasowe w czasopismach ogólnopolskich i lokalnych, Strona internetowa projektu: Strona internetowa projektu: Konferencja promocyjna Konferencja promocyjna w dniu r. Współpraca z Czeskim Centrum w Warszawie, Współpraca z Czeskim Centrum w Warszawie, instytucjami zajmującymi się edukacją regionalną itp. Promocja internetowa Promocja internetowa (fora społecznościowe, ogólnopolskie i lokalne strony www). Działanie V: Promocja projektu

Aktivita V: Publicity projektu Inzeráty Inzeráty v celopolských a místních novinách, Webová stránka projektu Webová stránka projektu: Propagační konference Propagační konference dne r. Spolupráce s Českým centrem ve Warszawie Spolupráce s Českým centrem ve Warszawie, a s institucemi, které se zabyvají regionální edukací atp. Propagace na internetu Propagace na internetu (společenská fóra, celostátní a místní webové stránky).

Profil zawodowy: Znajomość języka czeskiego Szeroka wiedza na temat gospodarki, rynku pracy, turystyki, możliwości kształcenia w Euroregionie Bardzo dobra komunikacja międzykulturowa Twórcze, nieszablonowe podejście do rozwiązywania problemów Nowy zawód: Specjalista ds. współpracy czesko- polskiej

Nové povolání: Specialista pro česko-polskou spolupráci Profil povolání: Znalost českého jazyka Rozsahlé vědomosti o hospodářství, trhu práce, cestovním ruchu, možnostech vzdělávání v Euroregionu Velmi dobrá mezikulturní komunikace. Tvořivý, nestandardní přístup k řešení problémů.

Projekt Rozwój źródeł ludzkich Śląska Czesko-Polskiego Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej ul. A. Frycza Modrzewskiego 12, Bielsko-Biała tel.: (033)

Projekt Rozvoj lidských zdrojů česko-polského SlezskaRozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej ul. A. Frycza Modrzewskiego 12, Bielsko-Biała tel.: (033)

Dziękuję za uwagę. Děkuji za pozornost. Barbara Górka